Com puc saber si m'he contagiat d'hepatitis vírica?

REDACCIÓ
25-11-2019
  • Com puc saber si m'he contagiat d'hepatitis vírica?

L'hepatitis B i l'hepatitis C són malalties infeccioses produïdes per virus que es poden contraure pel contacte amb la sang d'una persona infectada, ja sigui mitjançant l'ús compartit d'objectes d'higiene personal o de xeringues i altres instruments, o a partir d'altres fluids corporals, com ara el semen, a través de relacions sexuals no protegides.

En el cas de l'hepatitis C, tot i que la transmissió sexual és infreqüent entre les persones infectades únicament per aquest virus, la probabilitat de contagi per aquesta via augmenta entre les persones que també estan infectades pel VIH. 

En molts casos, les hepatitis víriques no presenten símptomes i això fa que passin inadvertides. Per això és important detectar-les a temps mitjançant una anàlisi de sang. Davant la sospita d'infecció o de qualsevol dubte, cal consultar el metge o metgessa. 

Precisament aquesta setmana, i fins al 29 de novembre, se celebra la segona Setmana Europea de la Prova del VIH i les Hepatitis d’aquest any, amb l’objectiu de promoure la detecció precoç d’aquestes malalties i d’incentivar la realització d’aquestes proves.

Fer-se les proves permet conèixer al més aviat possible si s’està infectat i, d’aquesta manera, poder beneficiar-se d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió.


Departament Salut

Generalitat de Catalunya

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next