Comença el mes dels Mercadets de Nadal a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
05-12-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Comença el mes dels Mercadets de Nadal a Lleida
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

Els mercadets de Nadal de esdevenen una oferta comercial complementaria a l’existent en els eixos comercials de la ciutat


La regidora de Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, ha visitat avui el Mercat de Sant Llúcia que inicia el cicle de Mercadets de Nadal a la ciutat de Lleida.

El Mercat de Santa Llúcia es pot visitar, al Pati de les Comèdies, a l’Eix Comercial, fins el dia 25 de desembre i s’hi poden trobar tot tipus de guarniments de Nadal, decoració i arbres.

Aquesta oferta inicial en clau nadalenca es multiplicarà, a partir del dia 13 de desembre i fins el 5 de gener, amb el Mercat de Nadal, que també s’ubica a l’espai entre la plaça Catedral i Vila de Foix.

El Mercat de Nadal el configuren un total de 30 parades, 18 de les quals són de producte artesanal, altres revenedors i una parada de rebosteria. A més, s’hi ubicarà una parada solidària per a la difusió, promoció i venda d’entitats com ara  Arrels Sant Ignasi, Centre Llatino Americà de Lleida, Oxfam Intermon, Càrites La Botiga de Comerç Just, Associació Lleida pels refugiats, i Progat.

A més, l’espai del Pati de les Comèdies, també acollirà, a partir del dia 27 de desembre, una nova oferta de 6 parades artesanals i un espai destinat a una Mostra d’Art independent, de l’associació Arts de Ponent.

Tradicionalment, els mercats de Nadal de Lleida estaven distribuïts per diferents zones comercials de la ciutat. Els darrers anys s’ha apostat per concentrar-los en aquesta zona neuràlgica de la ciutat i així es crea un espai comercial d’oferta singular ubicat en una zona comercial amb serveis addicionals.

Els mercadets de Nadal de Lleida són exposicions tradicionals, de temporada, que ofereixen productes artesanals i que alhora esdevenen un element dinamitzador de les activitats econòmiques que hi ha en el seu entorn proper, perquè esdevenen una oferta comercial complementaria a l’existent en els eixos comercials de la ciutat.

Mercat de les Idees i edicions especials del Mercat de l’Hort i del Mercat de la Rambla

Els caps de setmana 16 i 17 i 23 i 24 de desembre, a la plaça Ricard Vinyes, es podrà gaudir del Mercat de Les Idees, un conjunt de parades de joves artistes i creadors, que impulsa la regidoria de Joventut. El Mercat de les Idees inclou actuacions de música en directe, al vespre.

El Mercat de l’Hort es realitzarà, com cada mes, el primer dissabte de desembre, però s’ha programat una edició especial pel cap de setmana del 16 i 17 de desembre, en què se sortejarà una panera entre totes les persones que el visitin. El Mercat de l’Hort para, tot el dia, de 10 a 20 h, a la plaça Sant Joan, i hi participen unes 18 parades.

El Mercat de la Rambla, habitual cada primer diumenge de mes, també comptarà amb una edició especial de Nadal, pel diumenge, dia 17, en una convocatòria que aglutina les antiguitats, la cultura, el col·leccionisme i la filatèlia. En aquest cas, la cita és a la Rambla de Ferran.

Comparteix

També t'interessarà