Comença a funcionar el refugi per a temporers i temporeres habilitat per la Paeria

REDACCIÓ
Publicat: 
09-07-2019
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Comença a funcionar el refugi per a temporers i temporeres habilitat per la Paeria
  • Comença a funcionar el refugi per a temporers i temporeres habilitat per la Paeria

Aquest vespre comença a funcionar al Pavelló dels Camps Elisis -Antorxa- el refugi que l’Ajuntament de Lleida ha habilitat per als temporers i temporeres que arriben a la ciutat amb motiu de la campanya de la fruita. La regidora de Drets Socials, Regina Cairol, ha visitat els treballs de preparació de l’espai i ha insistit en el compromís del Govern de la Paeria per atendre aquestes persones. “Ho abordem com una situació d’emergència” davant la manca de previsió del govern anterior, ha assenyalat la regidora, qui també ha avançat que la Paeria planificarà amb temps un nou operatiu d’assistència per a la campanya del 2020.

Trasllat d’activitats esportives

Regina Cairol ha agraït expressament la comprensió i la bona col·laboració del club esportiu i de les famílies inscrites a Esportmania que aquests dies ocupaven el Pavelló dels Camps Elisis amb diferents activitats i que s’han hagut de traslladar. Així, a partir d’aquest dimarts, el Club Patrícia realitzarà els seus entrenaments al Barris Nord i un grup d’Esportmania passarà al pavelló de Cappont, on ja hi ha un altre grup de la mateixa activitat.

Pernoctació, consigna, dutxa i menjar

El refugi per a temporers i temporeres a l’Antorxa obrirà de les 20 a les 22 h, per oferir el servei de dutxes i de consigna. Les persones que hi pernoctin podran romandre al pavelló fins a primera hora del matí, entre les 7 i les 8 h. Els usuaris podran rebre menjar al Centre Jericó i al menjador social de la Paeria.

El pavelló de l’Antorxa s’utilitzarà quan s’omplin les places que es disposen al Centre Jericó, el qual suma 70 llocs per dormir, 35 dels quals es destinen a temporers i temporeres. A l’Antorxa es podran ubicar unes 70 hamaques. En tot cas, Regina Cairol ha avançat que la Paeria té la possibilitat de comptar amb altres espais a la ciutat per si fos necessari ampliar el nombre de places d’allotjament d’urgència.

Els operaris han treballat avui per instal·lar les hamaques al pavelló, reforçar la il·luminació interior i exterior així com els banys, amb la col·locació de sanitaris mòbils. A més, hi haurà un servei de seguretat. Les persones en situació irregular tindran, durant tres dies, l’accés als mateixos serveis que la resta d’usuaris, i si es detectessin persones amb situacions de vulnerabilitat (malaltia sobrevinguda, persones grans, dones soles, etc.) continuarien sent ateses des de l’Àrea d’Inclusió Social.

Pla de xoc

L’Ajuntament de Lleida va posar en marxa la setmana passada un Pla de xoc per abordar l’emergència dels temporers i temporeres. Per dur-lo a terme, dilluns passat es van incorporar cinc persones, a través d’un pla d’ocupació de la Generalitat de Catalunya, que treballaran durant tota la campanya.

Dins del pla de xoc, s’ha habilitat una Oficina d’atenció única al Centre Cívic del Centre Històric, a la plaça de l’Ereta, on s’atenen les persones que ho requereixen per mitjà d’entrevistes individualitzades amb l’objectiu de fer un diagnòstic i atendre les situacions en què es troben. L’oficina única del Centre Cívic del Centre Històric obre de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de 16.30 a 18.45 h. El cap de setmana, l’atenció es fa al menjador social de la Panera de 10 a 12 h i de 17 a 19 h.

Aquest primer centre d’atenció estableix els recursos que necessita cada persona i la dirigeix als equipaments corresponents. Alguns casos es deriven a l’Àrea d’Inclusió de la mateixa Paeria. A banda de l’atenció presencial, els educadors d’entorn faran sortides de carrer per detectar situacions de risc de persones dormint al carrer i per realitzar mediació comunitària.

Comparteix

També t'interessarà