Comença la formació dels 66 agents dinamitzadors de la campanya d’enguany de la fruita a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
03-07-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Comença la formació dels 66 agents dinamitzadors de la campanya d’enguany de la fruita a Lleida
    Peu de foto: 
    Generalitat de Catalunya

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha iniciat avui la formació adreçada als 66 agents dinamitzadors contractats a través de plans d’ocupació per a la gestió de la campanya de la fruita a Lleida d’enguany. La Delegació del Govern ha acollit la primera de les dues jornades que es destinaran a la formació d’aquestes persones. Avui, en dues sessions, hi han assistit la meitat dels agents dinamitzadors contractats i el proper dia 10 de juliol, de la mateixa manera, ho farà la resta.
 
La formació, impartida per tècnics del SOC, de Salut i d’Igualtat i Feminismes, i de Mossos d’Esquadra, inclou, a banda dels àmbits d’atenció a les persones treballadores temporeres de la campanya agrària en la recerca de feina, suport i informació sobre temes laborals, sanitaris, de seguretat social i d’estrangeria, continguts relacionats amb l’antiracisme i violència masclista.

Dels 66 agents dinamitzadors, 47 treballaran en 13 ajuntaments, 9 en 4 consells comarcals i 10 en entitats agràries i sindicats. Enguany disposarà per primer cop de dinamitzadors l’ajuntament de Miralcamp. La resta de municipis que comptaran amb aquest personal son Aitona, Albatàrrec, Albesa, Alcarràs, Artesa de Lleida, Bell-lloc, Bellpuig, Corbins, La Granja d’Escarp, Lleida, Seròs, Soses i Torres de Segre. També en disposaran els consells comarcals del Segrià, les Garrigues, la Noguera i el Pla d’Urgell, així com Unió de Pagesos, CC.OO. i UGT. Els contractes dels agents dinamitzadors tindran una durada de sis mesos. En la campanya agrària del 2022 van ser 64 les persones dinamitzadores contractades.

Comparteix

També t'interessarà