Comença la millora dels camins i la senyalització de la ruta BTT de l’Alta Ribagorça

REDACCIÓ
04-01-2022
  • Comença la millora dels camins i la senyalització de la ruta BTT de l’Alta Ribagorça

La Diputació de Lleida a través del Patronat de Promoció Econòmica, ha iniciat les obres de millora del ferm a la xarxa comarcal de camins i senyalització de la ruta BTT de la comarca de l'Alta Ribagorça. Aquesta millora està inclosa en el projecte “Camins tradicionals dels pirineus” de la Diputació de Lleida, que compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i els fons FEDER i té un import d’adjudicació de 58.182,21€.

Aquest projecte pretén dur a terme accions de revisió dels inventaris dels camins municipals i l'arranjament de diferents camins tradicionals, amb l’objectiu de fer de la comarca de l'Alta Ribagorça una destinació de senderisme. També es planteja la senyalització de diferents rutes BTT que complementaran les ja existents la Comarca.

Les actuacions es realitzen dins dels tres municipis que la integren l’Alta Ribagorça: El Pont de Suert, Vilaller i la Vall de Boí, i estan centrades en tres blocs:

  1. Senyalització i millores del ferm a la xarxa comarcal de camins.
  2. Senyalització de rutes de BTT.
  3. Revisió dels inventaris municipals de camins.

En el primer cas, el desbrossament i condicionament de camins consisteix en la realització d’actuacions de neteja, retirada d'obstacles i altres intervencions al mateix traçat del camí i que tenen com a objectiu recuperar i deixar el pas practicable i còmode per als senderistes.

En la segona tipologia d’actuacions, fa referència a la senyalització que permet la caracterització del camí i poder fer un seguiment per no perdre’s. Segueix les instruccions del "Manual de senyalització de camins per a la mobilitat no motoritzada" de la Generalitat de Catalunya.

I per últim, la tercera actuació prevista, és la revisió i actualització dels inventaris municipals de camins dels municipis del Pont de Suert, Vilaller i la Vall de Boí per tal de contribuir a la planificació del territori.

El present Projecte es realitza amb la finalitat de promoure la futura creació de productes de senderisme i de BTT per part dels empresaris turístics de la comarca; que serveixi per diversificar i millorar l'oferta ecoturística de la comarca i apostar per un turisme respectuós amb la natura i la dinamització i promoció turística del territori consolidant un turisme esportiu i natural.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta