⏯️ Comença la selectivitat a Lleida, amb més alumnes i menys aules

ACN
Publicat: 
08-06-2021
Actualitzat: 08-06-2021 11:53
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Comença la selectivitat a Lleida, amb més alumnes i menys aules
  • ⏯️ Comença la selectivitat a Lleida, amb més alumnes i menys aules
  • ⏯️ Comença la selectivitat a Lleida, amb més alumnes i menys aules

Els exàmens de selectivitat han arrencat aquest dimarts a Lleida amb 13 aules menys que el 2020 tot i haver augmentat el número d'alumnes dels 2.197 als 2.295. El motiu és que les distàncies a les classes s'han reduït dels dos metres al metre i mig. Els estudiants esperen que no els perjudiqui el fet d'haver-se vist obligats a fer classes telemàtiques durant els dos cursos de Batxillerat. Tot i això, el coordinador de les PAU a Lleida, Xavier Carrera, reconeix que l'efecte no es veurà fins que es publiquin les qualificacions i recorda que habitualment aproven al mes de juny el 95% dels estudiants. Pel que fa a l'obligació de dur mascareta, els estudiants ho veuen amb normalitat tot i que reconeixen que passaran calor.

La selectivitat s'ha iniciat per segon any consecutiu, a causa de la pandèmia, amb entrades esglaonades, distàncies de seguretat, gel hidroalcohòlic i mascaretes. Algunes de les diferències amb el 2020 són que la distància entre alumnes s'ha reduït dels dos metres al metre i mig i que la mascareta, que l'any passat estava permès treure-se-la puntualment, enguany s'ha de mantenir posada durant els exàmens.


A la selectivitat després d'un batxillerat marcat per la pandèmia

Imatge d'arxiu (ACN)

El coordinador de les PAU a Lleida, Xavier Carrera, celebra que la reducció de les distàncies els ha permès reduir el número d'aules tot i l'augment d'estudiants. Així, a la demarcació de Lleida s'han habilitat una vuitantena d'aules, 25 aules més que un any normal abans de la covid-19 però 13 menys que el 2020. Carrera també ha reconegut que enguany, a nivell organitzatiu estan més preparats que l'any passat i que els alumnes ja estan acostumats a dur mascareta. Maria Casals reconeix que "passarem calor però ja hi estem acostumats". Així mateix coincideixen Clara Jimézez i Marc Jausset. "Ja portem la mascareta a classe i ja forma part de nosaltres com unes ulleres o unes arracades" i "ens hem acostumat a fer vida amb ella", expliquen.

Els alumnes que s'examinen avui han patit tot el Batxillerat en pandèmia, amb confinaments temporals el primer any i classes telemàtiques tant a primer com a segon. Tot i que reconeixen que és més difícil aprendre a distància que a classe ja que la resposta del professor no és tan immediata i costa més interactuar amb els alumnes, esperen que aquesta situació no els perjudiqui en la seva preparació i en la nota final.

Pel que fa a la resolució del TSJC que obligava el Govern a facilitar els enunciats dels exàmens en català, castellà i aranès, no els preocupa massa, ja que faran l'examen en la llengua que ja tenien previst. Mariví Garí demanarà l'examen en castellà perquè és nascuda a l'Aragó i se sent més còmoda, explica. En canvi, Maria Casals i Clara Jiménez el faran en català perquè és la seva llengua materna, igual que Marc Jausset que ha tingut molt clar que "en aranès segur que no. Entre castellà i català, crec que escolliré el català", ha respost.

Comparteix

També t'interessarà