Comença l'Escola de Cuidadores i Cuidadors a Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
22-02-2024
Actualitzat: 22-02-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Comença l'Escola de Cuidadores i Cuidadors a Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L’objectiu és que les persones que tenen cura de familiars, també tingui eines per autoprotegir-se a tot nivell


L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria d'Acció i Innovació Social, ha començat aquesta setmana el taller ‘Escola de Cuidadors i Cuidadores’ amb la col·laboració de la Fundació la Caixa. Aquest programa, que es desenvoluparà al Centre Cívic de Balàfia durant 9 sessions, té com a objectiu proporcionar coneixements i estratègies a un grup de 15 persones que cuiden familiars amb dependència.

El taller, integrat dins del projecte ‘Cuidem-nos’ iniciat per la Paeria el 2007, busca no només dotar els cuidadors amb eines per atendre els seus familiars, sinó també fomentar el temps i les pràctiques d'autocura. L’èmfasi recau en l'importància de que les persones que assumeixen responsabilitats de cura puguin mantenir el seu propi benestar físic i emocional.

Els objectius específics del projecte inclouen l'augment de l’autoestima dels cuidadors, millorar la capacitat d'adaptació en situacions d'estrès, fomentar actituds optimistes, incrementar la productivitat i rendiment en les activitats diàries i, finalment, millorar la qualitat de vida dels participants.

Amb aquest enfocament, l’Ajuntament de Lleida reafirma el seu compromís en el desenvolupament de projectes que atenguin les necessitats de les persones amb càrregues de cura, contribuint al seu benestar en tots els àmbits de la seva vida quotidiana.

Comparteix

També t'interessarà