Comença una Marató de Sang “de cine”

P. RODELLAR
09-01-2021
  • Comença una Marató de Sang “de cine”
  • Comença una Marató de Sang “de cine”

La vuitena edició de la Marató de Donants de Sang que organitza fins al proper 15 de gener el Banc de Sang i Teixits als principals hospitals de Catalunya va donar inici ahir i amb molt bones perspectives. En aquest sentit, l’Arnau de Vilanova va registrar un total de 63 donacions, quatre més que en la jornada inaugural de l’any passat. Així mateix, l’objectiu és arribar a les quatre-centes extraccions a Lleida (10.000 a Catalunya) i fins ahir ja s’havien reservat 265 places, pas previ obligatori per poder donar. Així, totes aquelles persones que vulguin participar en la campanya han de reservar cita a través del web www.donarsang.gencat.cat.

Una de les primeres persones a sumar-se a la iniciativa va ser la delegada de Salut a Lleida, Divina Farreny, qui va animar tots els lleidatans a participar-hi i va explicar que “la pandèmia va obligar a ajornar moltes intervencions que s’han reprogramat en les últimes setmanes, per la qual cosa es multiplica la necessitat de sang als hospitals. Per això és molt important que tots hi aportem el nostre gra de sorra”. Les hores disponibles a l’Arnau per poder donar avui (24) es van esgotar ahir, per a dilluns en queden sis de lliures i per a dimarts, vint. Actualment el nivell de reserves de sang està en cinc dies quan l’ideal seria que arribés als deu.

Subscripció d’un mes per veure films relacionats amb la campanya per als qui donin sang aquests dies

“No estem en un nivell crític ni de prealerta, però com sol passar després del Nadal, les extraccions han caigut al voltant d’un 25 per cent i per això és tan important la Marató. Si es compleixen els objectius, la previsió és que el nivell de reserves augmenti fins als set dies aproximadament”, van indicar des del Banc de Sang. Entre els grups sanguinis amb un nivell més baix d’estoc es troben el zero negatiu i l’A negatiu, que estan lleugerament per sota dels cinc dies.

El lema d’aquest any de la Marató de Donants de Sang és “Donar sang és un altra pel·lícula” i la campanya està ambientada en el cine. De fet, als donants se’ls rep amb una catifa vermella i un cop s’ha dut a terme l’extracció reben una bossa de crispetes. A més, qui vulgui pot fotografiar-se als cartells repartits per l’hospital amb frases mítiques de pel·lícules. També, al web del Banc de Sang estan disponibles diferents tràilers amb històries protagonitzades per donants i receptors de sang.

Per la seua part, la plataforma de streaming Filmin regala un mes de subscripció gratuïta per veure pel·lícules relacionades amb la donació de sang a tots els participants en aquesta campanya.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?