Comencen a administrar segones dosis a infants d’entre 5 i 11 anys a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
11-02-2022
Actualitzat: 11-02-2022 9:52
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Comencen a administrar segones dosis a infants d’entre 5 i 11 anys a Lleida

Salut va començar a administrar aquest dijous la segona dosi de la vacunació de la covid-19 a infants d’entre 5 i 11 anys a la ciutat de Lleida, i demà ho farà als punts de vacunació pediàtrics ubicats a Tàrrega i a Mollerussa. Es preveu que avui completin la pauta una seixantena de nens i nenes, i demà, 500 més.

Els que ahir van rebre la segona dosi són els infants que es van posar la primera ara fa vuit setmanes. Des d’aleshores s’han vacunat un 34,5% dels nenes i nenes de la Regió Sanitària Lleida. Tanmateix, aquells nens que hagin patit la covid-19 durant aquest temps hauran de posposar la seva cita fins a les 8 setmanes després d’haver superat la malaltia, un fet que ja està alterant el ritme vacunal, ja que al voltant de 7.000 nens d’entre 5 i 11 anys s’han infectat durant la darrera onada.

El punt de vacunació infantil de Lleida es mantindrà a l’Hospital Sant Joan de Deu Terres de Lleida fins a finals de mes. A partir d’aleshores es traslladarà al punt de vacunació d’avinguda de les Garrigues, on actualment ja s’administren les vacunes als adults. Allà es mantindran franges horàries o dies exclusius per a nens i nenes amb l’objectiu de preservar la seguretat en tot moment.

La responsable del Pla de vacunació de la Regió Sanitària Lleida, Eloïsa Setó, ha recordat que “tenim uns nivells de vacunació molt alts, dels més alts d’Europa, però necessitem continuar vacunant. Per això, animem a tota la població que no té la dosi completa a vacunar-se”. Així mateix ha agraït a l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida “la cessió d’aquest espai com a punt de vacunació infantil, per on han passat fins avui 4.500 infants”

Dues jornades de vacunació sense cita prèvia a Lleida

Demà divendres dia 11 i divendres 18 de febrer, el punt de vacunació de Lleida, ubicat a l’avinguda de les Garrigues número 21, oferirà a tota la població la possibilitat de vacunar-se sense cita prèvia. L’horari de tots dos dies serà de 14 a 19 hores.

Comparteix

També t'interessarà