⏯️ Comencen les obres de millora del ferm de l'A-2 a Cervera

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
13-03-2023
Actualitzat: 13-03-2023 13:54
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • ⏯️ Comencen les obres de millora del ferm de l'A-2 a Cervera
  Peu de foto: 
  Anna Berga (ACN)
 • ⏯️ Comencen les obres de millora del ferm de l'A-2 a Cervera
  Peu de foto: 
  Anna Berga (ACN)
 • ⏯️ Comencen les obres de millora del ferm de l'A-2 a Cervera
  Peu de foto: 
  Anna Berga (ACN)
 • ⏯️ Comencen les obres de millora del ferm de l'A-2 a Cervera
  Peu de foto: 
  Anna Berga (ACN)

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha començat aquest dilluns els treballs per millorar el ferm de l'A-2 al seu pas per Cervera, un dels trams més reivindicats pels usuaris i veïns de la comarca i que en els darrers anys ha quedat més desgastat per l'elevat trànsit. En concret, la primera fase de l'actuació té una durada de tres setmanes i comprèn un tram de tres quilòmetres en sentit Barcelona. El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha explicat que es farà una "renovació total del ferm" que permetrà als conductors guanyar en "seguretat vial i confortabilitat", a més d'afegir que és un dels projectes més reclamats per part dels alcaldes de la zona en els darrers anys.

José Crespín ha parlat d'un "molt bon dia" perquè s'ha iniciat un dels projectes "més reclamats" per part dels municipis de la Segarra des que va assumir el càrrec i també perquè es tracta de la "primera gran reforma" de l'any al "principal eix viari en volum de trànsit" de la demarcació.

La primera fase dels treballs suposarà la millora total del ferm de l'A-2 al seu pas per Cervera al llarg de tres quilòmetres en direcció Barcelona. Les obres s'allargaran tres setmanes i provocaran afectacions al trànsit, que es veuren minimitzades els caps de setmana entre la una de la tarda dels divendres i les set del matí dels dilluns.

El conjunt del projecte millorarà el ferm d'uns nou quilòmetres, entre els punts quilomètrics 514 i 522, i té un pressupost de de 10,2 milions d'euros. Les obres s'executaran en tres anys i preveuen la rehabilitació superficial de tota la superfície de les dues calçades de l'autovia en aquest tram, així com la rehabilitació estructural dels carrils drets en cadascun dels sentits de la circulació, ja que són els que estan més desgastats per l'elevat trànsit de vehicles pesats.

En canvi, el projecte no inclou el tram entre Cervera i la Panadella, un dels que estan més malmesos i que des de la comarca també fa anys que reclamen que s'arregli. En aquest sentit, Crespín ha indicat que estan "a l'espera" de l'aprovació definitiva del projecte que afecta aquest tram que connecta la demarcació de Barcelona i Ponent.

Renovació del 40% de l'A-2 al seu pas per Ponent

El subdelegat del govern espanyol a Lleida ha destacat que al final de la legislatura el govern espanyol haurà renovat gairebé el 40% de l'autovia A-2 al seu pas per Ponent, unes obres que hauran suposat una "inversió rècord de 30 milions d'euros", ha explicat.

El projecte de reforma de l'autovia a la circumval·lació de Cervera se suma, doncs, a les obres per millorar el ferm que en els darrers anys s'han fet a la variant de Lleida i entre Torrefarrera i els Alamús. A més, Crespín ha indicat que en les properes setmanes començaran els treballs per millorar la via entre Torrefarrera i la frontera amb Aragó, un projecte que actuarà al llarg de 17 quilòmetres i que té un pressupost de 12 milions d'euros.

Comparteix

També t'interessarà