Complement discriminatori?

L.G./C. SANS
04-02-2021
  • Complement discriminatori?

Les famílies nombroses se senten “discriminades” pel nou complement per fills a la pensió de 400 euros, aprovat dimarts al Consell de Ministres, ja que només reconeix fins al quart fill, la qual cosa afecta centenars de famílies lleidatanes. En aquest sentit, la Federació Espanyola de Famílies Nombroses va assenyalar ahir que aquest límit suposa “no compensar en la seua justa mesura les famílies amb cinc o més fills. L’entitat considera “positiu” que el complement no es limiti a les dones, sinó que també puguin rebre’l els homes, i celebra que es percebi a partir del primer fill, “perquè és ja una aportació en forma de capital humà”.

Tanmateix, l’organització critica que s’hagi establert un límit i lamenta que el Govern no hagi aprofitat per “fer una mesura realment justa, que compensi sense limitacions les famílies amb fills, computant-los a tots ells”.

Segons les dades del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, un total de 334 famílies de les comarques lleidatanes tenen més de quatre fills. Segons l’associació de famílies nombroses, “se sentiran discriminades” amb aquest complement ja que el rebran, però només per als seus quatre primers fills, mentre que la resta no es comptarà a afectes d’incrementar la pensió.

Les dades de la conselleria mostren que, a finals del 2019, hi havia un total de 8.069 de llars amb títols de família nombrosa a la província de Lleida. D’aquests, 252 tenen cinc fills; 62, sis fills; 16, set fills, i quatre famílies estan formades per vuit fills o més. Respecte al 2018, les comarques lleidatanes han guanyat 62 famílies nombroses en un any.

El nou complement per reduir la bretxa de gènere que hi ha a les pensions a Espanya sumarà una quantia fixa de 378 euros anuals a la pensió del beneficiari per cada fill, tant per al pare com per a la mare.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?