Compte enrere per a la Seu Vella

J.B./REDACCIÓ
15-01-2019
  • Compte enrere per a la Seu Vella

El llarg viatge de la candidatura del Turó de la Seu Vella a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco va complir ahir una nova etapa, i s’atansa així a la destinació final a París. L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat de la regidora de Cultura, Montse Parra, va entregar a Barcelona a la consellera de Cultura, Laura Borràs, el dossier definitiu de la candidatura. Ara, la conselleria enviarà aquest document de gairebé mil pàgines al ministeri perquè s’avaluï a la pròxima reunió del Consell del Patrimoni Històric, aquesta primavera. En cas d’aprovació, i partint de la resta de candidatures estatals, es determinarà l’any en què es presentarà a la Unesco per a l’examen determinant del Comitè del Patrimoni Mundial.

Larrosa va destacar després de la trobada amb Borràs que “la consellera ha reiterat el seu compromís amb la Paeria per a la Seu Vella, tant en el suport a la candidatura a la Unesco com en les inversions que tenim sobre la taula, entre les quals el pla per a la restauració de les muralles”. De fet, l’alcalde va avançar que “d’aquí a un parell de setmanes seguirem parlant ja que tornarem a veure’ns a Lleida”, en aquest cas per a un altre projecte, el del futur Museu d’Art de Lleida, en una cita en la qual també està prevista l’assistència del ministre de Cultura, José Guirao. Serà el 28 de gener, en el que suposarà l’inici oficial de les obres de rehabilitació de l’edifici de l’antiga Audiència a la rambla Ferran per acollir el futur Museu Morera, amb la presència de representants de totes les institucions que col·laboraran en el finançament del projecte.

Per la seua banda, la consellera Borràs va afirmar que el seu departament “ja ha garantit el suport econòmic de la Generalitat a les obres de restauració de la Seu Vella, que van quedar interrompudes arran de l’aplicació de l’article 155”; va manifestar la seua plena adhesió a la candidatura del monument a Patrimoni Mundial de la Unesco i, en aquest sentit, va subratllar que “no deixa de ser una anomalia que un país que és conegut arreu del món, en bona part per la seua riquesa i diversitat patrimonial, no pugui presentar directament els seus dossiers a París i ho hagi de fer a través de Madrid”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next