Condemnat a 12 anys de presó l'empresari carni que va matar el seu cunyat a Torre-serona

ACN
20-12-2019
  • L'Audiència de Lleida condemna a 12 anys de presó l'empresari carni que va matar el seu cunyat a Torre-serona

L'Audiència de Lleida ha condemnat a 12 anys de presó l'empresari carni Josep Puiggròs, que va matar el cunyat, Eduard Ardiaca, a l'obrador que tenia a Torre-serona (Segrià). La Sala considera provat, conforme amb el veredicte del jurat popular, que l'acusat va disparar cinc trets frontals a la víctima i després va traslladar el cadàver al maleter del seu cotxe fins a Barcelona. La pena de presó té en compte l'agreujant d'abús de superioritat per l'arma utilitzada i els atenuants de confessió i de reparació del dany, ja que ha indemnitzat la família de la víctima. La fiscalia i l'acusació particular demanaven també 12 anys de presó per homicidi i la defensa que se li apliqués la llei amb un màxim de 12 anys de presó.

Durant el judici, l'acusat va reconèixer que va disparar a la víctima però que va ser "en un moment d'ofuscació", que "no sabia què feia" i va demanar perdó. Segons els Mossos, però, ho va fer perquè li devia 170.000 euros i no li volia ni podia tornar. L'Audiència entén que l'acusat era conscient de la víctima tenia poca capacitat de defensa, ja que estaven sols l'obrador i l'acusat va usar una pistola.

Els fets van passar el 19 de juny de 2017. La dona de la víctima en va denunciar la desaparició l'endemà i el cos va ser localitzat al cap de 3 dies, el 23 de juny després de l'alerta de diversos comerciants per la forta olor que sortia del cotxe on estava el cadàver, aparcat al carrer Béjar de Barcelona.

Josep Puiggròs va confessar els fets el mes de febrer passat en una compareixença a petició pròpia al jutjat que l'ha investigat. Fins llavors i des del seu ingrés a presó el 24 de juny de 2017, havia negat ser l'autor material dels fets tot i els indicis que l'incriminaven.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?