Condemnat un veí de Lleida per abusar de la fillastra de 8 anys

L. GARCÍA
21-05-2019
  • Condemnat un veí de Lleida per abusar de la fillastra de 8 anys

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna imposada a un veí de Lleida de 44 anys sentenciat a quatre anys i mig de presó per l’Audiència Provincial de Lleida per abusos sexuals continuats a la seua fillastra de vuit anys. D’aquesta forma, el tribunal rebutja el recurs presentat per l’acusat, tal com ja va fer el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSCJ), al veure provats els fets i donar plena credibilitat a la denúncia de la menor. Els fets, que van es van jutjar el juny del 2017 a l’Audiència de Lleida, van tenir lloc entre finals del 2015 i el març del 2016, quan la mare de la nena va presentar la denúncia.

Segons indica la sentència de primera instància, que ha estat ratificada per dos tribunals superiors, el processat vivia amb la seua parella i els dos fills d’aquesta i aprofitava els moments en què la mare de la menor no era a casa per portar la nena a l’habitació de matrimoni i abusar-ne. Uns episodis que la nena va relatar al judici i van corroborar els informes forenses. La petita va explicar els abusos primer al seu germà petit i després a la mare, que al principi, segons ressalta el Suprem, no la va creure. Tanmateix, afegeix la resolució, la progenitora va canviar d’opinió pels detalls que li va explicar la nena, “que no podia conèixer de cap altra forma”.

Això la va dur a interposar la denúncia contra la seua parella. L’alt tribunal considera que hi ha prou proves de càrrec per condemnar l’acusat, malgrat que aquest sempre ha negat els abusos i justifica la denúncia en una revenja de la mare per haver trencat ell la relació. A banda dels quatre anys i mig de presó, l’home va ser condemnat a cinc anys més de llibertat vigilada per un delicte continuat d’abusos sexuals i a indemnitzar amb 12.000 euros la víctima pels danys morals causats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?