Condemnen a més de deu anys de presó l'acusat d'agredir i violar la seva parella en un hostal de Lleida

ACN
20-12-2019
  • Condemnen a més de deu anys de presó l'acusat d'agredir i violar la seva parella en un hostal de Lleida
  • Condemnen a més de deu anys de presó l'acusat d'agredir i violar la seva parella en un hostal de Lleida

'Audiència de Lleida ha condemnat a deu anys i dos mesos de presó l'home acusat d'agredir i violar la seva parella en un hostal de Lleida, el 22 de juliol de 2018. La sala considera provat que l'home, M. E. A. H., va obligar la víctima a mantenir relacions sexuals no consentides i que després la va colpejar amb un got de vidre al cap. L'Audiència no es creu la versió de l'acusat que va declarar que només havia vist la dona dues vegades, quan havia contractat amb ella serveis de prostitució, i que l'havia denunciat falsament per aconseguir els papers i una ajuda econòmica. La defensa estudia amb l'acusat si recórrer aquesta sentència que encara no és ferma.

La sentència recull que ha quedat provat que acusat i víctima mantenien una relació sentimental des de feia uns mesos i que van iniciar una discussió en un hostal. També que quan la dona va dir que volia marxar cap a casa, l'acusat la va obligar a mantenir relacions sexuals agafant-la pels braços i duent-la cap al llit "contra la seva voluntat". Per aquest motiu, la Sala el condemna a nou anys i mig de presó per un delicte d'agressió sexual.

Després de la violació, la dona, segons recull la sentència, va anar al lavabo per dutxar-se i l'acusat, "amb la intenció de menystenir la seva integritat física", la va agafar pels cabells i la va colpejar amb un got de vidre al cap. Per aquesta acció, la Sala el condemna a vuit mesos de presó per un delicte de maltractament.

A més de la pena de presó, l'Audiència de Lleida també prohibeix l'home comunicar-se i acostar-se a la víctima durant onze anys i vuit mesos, tenir o portar armes durant un any i tres mesos i el condemna a una mesura de llibertat vigilada durant cinc anys quan surti de la presó i a indemnitzar la dona amb 3.300 euros.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertada la nova limitació de les reunions socials a 6 persones?