Confessa haver abusat de la filla i accepta una pena de 5 anys de presó

A. GUERRERO
12-01-2018
  • Confessa haver abusat de la filla i accepta una pena de 5 anys de presó

L’Audiència de Lleida ha condemnat a cinc anys de presó un veí de la capital del Segrià de 40 anys per abusar sexualment de la seua filla entre el juliol del 2015 i l’agost del 2016, quan aquesta tenia entre 12 i 13 anys d’edat. El judici va ser per conformitat després que Fiscalia i defensa arribessin a un acord i es va celebrar a porta tancada. S’ha de recordar que el Ministeri Públic sol·licitava inicialment una condemna d’11 anys de presó. La clau per a la important rebaixa de la condemna és l’aplicació de l’atenuant molt qualificat de confessió. “Es va presentar a comissaria abans de ser detingut i va confessar”, va explicar ahir Pilar Lucena, després de conèixer-se la condemna. Això és una cosa molt poc habitual en un delicte de caràcter sexual. La lletrada va afegir que “davant del tribunal s’ha mostrat molt penedit per tot el que ha succeït”.

El tribunal també retira a l’acusat, que fa més d’un any que està empresonat preventivament, la pàtria potestat de la seua filla i li imposa una ordre de cinc anys d’allunyament i de comunicació durant cinc anys més. Aquesta ordre implica que no pugui atansar-s’hi a menys de 300 metres i tampoc pugui mantenir contacte telefònic o per altres vies de comunicació. Al seu torn, l’ha d’indemnitzar amb 12.000 euros pels danys morals. La sentència considera acreditat que l’home va fer tocaments a la seua filla en diverses ocasions al domicili familiar aprofitant que la seua dona era a treballar.

Dos lleidatans condemnats pel Suprem

Uns altres dos lleidatans van ser condemnats l’any passat pel Tribunal Suprem per abusos a les seues filles, encara que en els dos casos van negar els fets. El Suprem va imposar una pena de nou anys de presó per a un veí de Vielha de 40 anys que va abusar de la filla de 12. Per la seua part, un veí de Juneda de 53 anys va ser condemnat a cinc anys de presó per abusar de la filla de 9 anys. Fiscalia sol·licitava 12 anys de presó, però el tribunal la va reduir a cinc anys per alcoholisme.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com passes les vacances d'estiu?