Confessa que va matar la dona i el que creia el seu amant a Alcarràs, a qui va atacar a traïció

SEGREcom
Publicat: 
23-09-2014
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Confessa que va matar la dona i el que creia el seu amant a Alcarràs, a qui va atacar a traïció

"Ho vaig fer, però no recordo què va passar, estava malalt, em vaig tornar boig." Aquesta és la confessió que va fer ahir davant de l'Audiència Provincial de Lleida Hamid Errabehy, l'acusat de matar brutalment a destralades la seua dona, Ilham Errabehy, amb la qual tenia dos filles en comú que ara tenen 3 i 8 anys, i al que creia que era amant d'aquesta, Khalifa Kassimi, el 30 d'abril de l'any passat a Alcarràs. Hamid Errabehy, de 37 anys, s'enfronta a una possible condemna de 39 anys de presó per dos delictes d'assassinat en un dels pitjors crims de les últimes dècades a Lleida. La Generalitat, que demana que se li retiri la pàtria potestat dels fills, i l'ajuntament d'Alcarràs exerceixen l'acusació particular. La defensa demana que les dos morts siguin considerades homicidis perquè va actuar per desesperació, va confessar els crims i va col·laborar amb la investigació. Un jurat popular format per 11 persones haurà de decidir si és culpable.

La declaració de l'acusat es va allargar durant 30 minuts en els quals va reiterar que "estava malalt", malgrat que en la seua declaració policial i en seu judicial va explicar al detall els fets, segons va apuntar la fiscalia. Va afirmar que les dos víctimes eren amants des de feia sis anys i va admetre que uns dies abans havia comprat en un basar del poble la destral i que l'havia portat a afilar per "tenir-la a casa", encara que va dir no reconèixer-la quan l'hi van mostrar durant el judici.

També van declarar els mossos d'esquadra que van acudir al lloc i van investigar els fets i els tres policies locals d'Alcarràs que van procedir a la seua detenció (a la porta del domicili conjugal després de matar la dona). Tots els agents van coincidir que l'atac de l'acusat va ser a traïció, sense que cap de les dos víctimes pogués defensar-se. A l'home, a l'interior d'un bar (vegeu el desglossament), li va clavar fins a vuit cops per l'esquena amb la destral. Després d'abandonar el local, va anar al seu domicili, a uns 300 metres, es va dirigir a la seua esposa, que era al sofà veient la televisió, i de forma sorprenent i inesperada li va assestar 14 cops al cap. Va llançar la destral a sota d'un llit i va abandonar el domicili amb les seues dos filles. En cap dels casos, segons els agents, no hi va haver indicis de baralla.

arma homicida

Va dir no reconèixer la destral amb què es va cometre els assassinats, que dies abans havia fet afilar

Comparteix

També t'interessarà