Confirmats 380 casos de verola del mico a Catalunya

ACN
Publicat: 
30-06-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Confirmats 380 casos de verola del mico a Catalunya
    Peu de foto: 
    Pol Solà (ACN)

La Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya té registrats 380 casos de verola del mico, més del doble que fa una setmana, quan n’hi havia 150. En total s’han notificat 510 casos sospitosos o probables. En aquest moment hi ha 42 casos més en investigació: 19 probables i 23 sospitosos. La majoria dels casos confirmats són homes amb edats compreses entre els 19 i els 66 anys que han iniciat la simptomatologia entre el 5 de maig i el 23 de juny. Gairebé tots els casos han presentat febre, astènia, inflamació de ganglis i ferides cutànies. El mecanisme de transmissió probable més freqüent és el contacte estret, moltes vegades amb relacions sexuals, en el context d'esdeveniments festius.

Les lesions s’han localitzat en la majoria dels casos en les àrees genital, perioral i o perianal i, en la major part dels casos també s’han presentat en altres localitzacions. 

Aquestes lesions poden produir cicatrius permanents i complicacions que, en algunes ocasions, també poden requerir hospitalització. 

Les persones que són un cas confirmat o en estudi és molt important que evitin el contacte amb altres persones o animals. Així mateix no han de compartir objectes com roba de llit, tovalloles o estris de menjar. En el cas de ser un contacte d’una persona que ha donat positiu en verola del mico, s'ha d’estar atent als possibles símptomes. Des de Vigilància Epidemiològica es va fent el seguiment dels casos i es tracen les cadenes de transmissió per informar les persones que hi han estat en contacte de risc.

S’ha llençat una campanya de sensibilització en aplicacions de contactes i els espais de concurrència on els casos són més freqüents. A banda, el passat dimarts es va dur a terme un nou webinar d'actualització per als professionals sanitaris. S’hi van connectar prop de 500 professionals.

Comparteix

També t'interessarà