Congrés online amb experts i veïns per dissenyar la Lleida post-Covid

REDACCIÓ
17-06-2020
  • Congrés online amb experts i veïns per dissenyar la Lleida post-Covid
  • Congrés online amb experts i veïns per dissenyar la Lleida post-Covid

Experts en sanitat, economia, urbanisme, sociologia, antropologia i treball social participaran el dia 30 d’aquest mes i l’1 de juliol en les jornades Àgora de Lleida. Oportunitats i aliances per a la ciutat post-Covid que organitza la Paeria. Se celebrarà de forma telemàtica en streaming i estarà oberta a la participació de tota la ciutadania, tant persones com entitats.

L’objectiu és “analitzar i debatre en profunditat i amb veus autoritzades com ha de respondre la ciutat, quins mecanismes ha de posar en marxa i quines transformacions a llarg termini ens deixa aquesta crisi mundial”, va indicar l’alcalde, Miquel Pueyo. Entre els experts, diversos de fora de Lleida, destaquen Antoni Trilla (responsable de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic), el catedràtic d’Economia Financiera Oriol Amat, el filòsof Xavier Antich, l’activista cultural i dramaturga Simona Levi i la politòloga Mariona Lladonosa, entre d’altres personalitats.

L’epidemiòleg Antoni Trilla, el filòsof Xavier Antich i l’activista Simona Levi, entre els ponents

Les jornades es desenvoluparan entorn dels eixos governança i excel·lència operativa; imatge i projecció de la ciutat; igualtat, diversitat i inclusió; i emergència climàtica i sanitària. Els ciutadans podran seguir i participar-hi per streaming al web agoralleida.paeria.cat i es recomana inscriure-s’hi prèviament. Per a qui no tingui internet o vulgui seguir les taules redones de manera més analògica s’habilitarà una sala a la Llotja. Es podran fer aportacions a través d’un formulari al web i als telèfons 973 700 308 i 973 700 301.

L’alcalde, el president de la Diputació, Joan Talarn, i la periodista Laia Servera, directora de l’Info K, inauguraran les jornades el dia 30, que començaran amb la conferència Xavier Antich Després de la pandèmia: canviarà la nostra vida? Després hi haurà una taula redona amb tots els grups polítics municipals i una altra de moderada per la Defensora dels Nens municipal, Iman Benataya, amb la participació d’infants i adolescents.

A la tarda serà el torn de l’eix governança i excel·lència operativa amb la participació de Mariona Lladonosa, Simona Levi i l’economista Ismael Peña-Lòpez. El periodista i empresari Tatxo Benet, l’urbanista Josep Maria Llop, la consultora Marta Grañó i l’economista Oriol Amat formaran part de l’eix sobre promoció de la ciutat. L’1 de juliol, el periodista i activista David Fernàndez intervindrà a l’eix sobre igualtat i l’epidemiòleg Antoni Trilla, en el d’emergència climàtica i sanitària. Així mateix, hi haurà un workshop guiat per l’economista urbà Ramon Marrades. En la clausura participaran l’antropòloga Joana Soto; el cantant de Koers, Kelly Isaiah; l’advocat Antoni Gelonch, i l’assessora fiscal i activista Carmina Pardo.

Algunes conclusions s’incorporaran al Pla d’Acció Municipal que el govern presentarà en les pròximes setmanes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?