Consells per fer front a les malalties hivernals

LLEIDACOM / Noelia García
23-11-2020
  • Com afrontar les malalties hivernals

La baixada de temperatures i el canvi d'estació poden comportar l'aparició de malalties que afecten el nostre sistema immunològic. Durant aquests mesos ens hem protegit de la COVID-19, però ara també és igual d'important preparar-nos per combatre refredats, grips o altres malalties que suposen un risc per a la salut.

A continuació us expliquem una sèrie de consells que poden ser útils per cuidar-nos aquest hivern:

Seguir una bona alimentació

Amb l'objectiu d'augmentar la temperatura del nostre cos, és recomanable consumir plats calents com ara guisats o sopes, així com aliments rics en proteïnes, vitamines A i C. També és molt important afegir a la nostra dieta fruites -cítrics especialment- verdures i hortalisses. Mantenir-se hidratat és també fonamental per ajudar en el funcionament del nostre organisme. 

Roba adequada

La roba d'abrigar, fins i tot peces especials com ara impermeables o reforçades, aïllen al nostre cos del fred. És recomanable afegir diverses capes de roba, i complements com ara bufandes, barrets, guants, manyoples entre altres.

Sortir al carrer

Abans de sortir al carrer és aconsellable consultar la temperatura que farà durant el dia i així poder anticipar-nos a les onades de fred. Si és possible, els dies més freds, evitem sortir de casa innecessàriament i molt menys en les hores en què les temperatures són més baixes.

Canvi de temperatura

És imprescindible evitar els canvis bruscos de temperatura sobretot en gent gran, infants i persones de risc.

Neteja i desinfecció

Com hem fet per protegir-nos del coronavirus, ho farem per protegir-nos contra els virus de la grip netejant-nos les mans amb continuïtat, fent servir mocadors per un sol ús, desinfectant les zones on estem amb més freqüència així com ordinadors, tauletes i mòbils. 

 

Ja que no podem evitar l'existència de virus, grips i malalties si més no, cuidem-nos i fem bondat davant dels efectes de l'hivern al nostre cos.

 

Comparteix

També t'interessarà