⏯️ Continua la Marató de Sang i assoleix les 79 extracccions

P. RODELLAR
10-01-2021
  • ⏯️ Continua la Marató de Sang i assoleix les 79 extracccions
  • ⏯️ Continua la Marató de Sang i assoleix les 79 extracccions
  • ⏯️ Continua la Marató de Sang i assoleix les 79 extracccions

La segona jornada de la vuitena edició de la Marató de Donants de Sang, que organitza fins al 15 de gener vinent el Banc de Sang i Teixits als principals hospitals de Catalunya i punts de donació específics, va registrar ahir a l’Arnau de Vilanova un total de 16 donacions. Sumant les donacions de divendres (63), a la província de Lleida ja s’han portat a terme 79 extraccions, i 2.500 pel que fa al conjunt del territori català. Així mateix, cal recordar que l’objectiu a les Terres de Ponent és que s’arribi a les 400 donacions, i fins a les 10.000 a tot Catalunya.

En aquest sentit, totes aquelles persones que tinguin la intenció de participar a la campanya han de reservar cita per mitjà de la pàgina web www.donarsang.gencat.cat.

El nivell actual de reserves de sang es troba en els cinc dies, quan l’ideal és que se situï per sobre dels deu. El motiu principal d’aquest descens és que durant les festes nadalenques les donacions han disminuït al voltant d’un 25 per cent.

Així doncs, si s’acompleixen els objectius que ha marcat el Banc de Sang per a l’edició d’aquest any de la Marató, els organitzadors confien apujar l’“estoc” de sang fins als set dies.

En aquest mateix sentit, el Banc de Sang informa que els grups sanguinis amb les reserves més baixes són el zero negatiu (0-) i l’A negatiu (A-).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta