Control d'habitatges a Sant Llorenç de Morunys per evitar que vingui gent de vacances

ACN
08-04-2020
  • Control d'habitatges a Sant Llorenç de Morunys per evitar que vingui gent de vacances

Sant Llorenç de Morunys (Solsonès) ha decidit controlar els habitatges de segona residència per evitar que vingui gent de vacances durant el confinament. Per això, ha realitzat un cens per saber quines són les cases que ara mateix estan buides i evitar que s'ocupin durant aquests dies de Setmana Santa. Si ho detecten, l'alcalde, Francesc Riu, ha explicat que ho denunciaran a la policia. "La decisió s'ha pres perquè la gent té por. Aquí no tenim hospitals, només un metge i una infermera, i la gent és gran", ha explicat. El municipi té uns 1.200 habitatges i més de la meitat són de segona residència. En uns 70 ja hi ha gent, però hi eren abans del confinament. Tot i això, l'alcalde alerta que en continuen arribant, sobretot als xalets.

Un 16% dels xalets de segona residència de Sant Llorenç de Morunys ja estan ocupats per gent que hi ha pujat els primers dies de confinament. En alguns casos, segons ha relatat l'alcalde, el motiu està "del tot justificat" perquè tenen familiars en hospitals i no es poden exposar a contagiar-se. En aquests casos, no s'actuarà, però a partir d'ara l'alcalde ja no vol que hi pugi ningú més. Per això, ha decidit prendre la iniciativa i controlar tots els habitatges de segona residència. De moment, al poble, no s'ha detectat cap cas positiu de coronavirus, tot i que hi ha algunes persones que estan en quarantena.

La iniciativa de l'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys se suma als controls policials que ja s'estan realitzant arreu de Catalunya.

A la residència, tots confinats

A la residència de Sant Llorenç de Morunys hi ha una cinquantena d'avis. De moment, no s'ha detectat cap cas positiu, però per evitar qualsevol tipus de contagi, fa una setmana, els treballadors del centre van decidir confinar-se juntament amb els usuaris per evitar qualsevol infecció. Per comunicar-se amb els familiars, ho fan a través de videoconferència.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?