Conveni entre la Paeria i la Diputació de Lleida per a fomentar el treball en xarxa

REDACCIÓ
Publicat: 
19-01-2023
Actualitzat: 19-01-2023 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Conveni entre la Paeria i la Diputació de Lleida per a fomentar el treball en xarxa
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

La Paeria ha signat amb la Diputació de Lleida un conveni en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament per potenciar el treball en xarxa i aprofitar els recursos que s’hi destinen. L’acord, que passa a ser biennal -ara és per al 2022 i el 2023-, contempla una subvenció màxima per part de la Diputació a l’Ajuntament de 50.000 euros, amb una quantitat de 25.000 euros cada any. El document vol avançar en polítiques de sensibilització i educació per al desenvolupament, més enllà d’accions centrades únicament en la solidaritat. Les tres principals línies objecte del conveni són l’impuls de l’Educació per la Transformació Social (EpTS) executat pel teixit associatiu de la ciutat; el coneixement i l’aplicació de l’Enfocament de Gènere Basat en Drets Humans (EGiBDH) i enfortir les capacitats i la col·laboració entre els agents que intervenen en la cooperació internacional.

Neix l'espai de cooperació entre municipis més gran de Ponent
Peu de foto: 
Foto Comunitat de Municipis del Segrià Sec

Els objectius que es desenvolupen en el conveni es concreten en:

  • Promoure accions orientades a donar més força a l’EpTS, amb campanyes d’incidència de Drets Humans, per afrontar problemes que perpetuen la desigualtat i al discriminació, o disposar de personal qualificat i especialitzat que pugui atendre les necessitats que es generin. 
  • Aplicar l’enfocament de gènere i basat en drets humans.
  • Potenciar iniciatives d’enfortiment de capacitats de les administracions públiques i dels seus treballadors/es, com la formació i el suport tècnic per a la producció de projectes de Cooperació i EpTS, des de l’enfocament de gènere i basat en drets humans.
  • Visibilitzar la cooperació descentralitzada.
  • Crear una estratègia de millora d’aplicació i el coneixement de l’Ajut Oficial al Desenvolupament (AOD) a través de la diagnosi del territori i de la col·laboració entre les dues institucions. 

La Paeria ha estat capdavantera en la implantació a escala local de la cooperació al desenvolupament des del 1994. A través de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, gestiona i executa polítiques de cooperació per fomentar una conscienciació crítica en la ciutadania i fer de Lleida una ciutat més justa i solidària.

Aquest ha estat un dels expedients que han passat per la Comissió Informativa per les polítiques de gestió i drets de les persones. Com és habitual, s’ha informat de les dades de sobre els ajuts econòmics a famílies. La darrera partida destinada per la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030 a aquestes ajudes és de 44.443,25 euros. Majoritàriament, són per assistir les famílies en matèria d’habitatge, però també en alimentació, atenció a infància, medicines, etc

Comparteix

També t'interessarà