⏯️ Corbins acull el primer espectacle a l'aire lliure amb públic a Catalunya

ACN
21-05-2020
  • ⏯️ Corbins acull el primer espectacle a l'aire lliure amb públic a Catalunya
  • ⏯️ Corbins acull el primer espectacle a l'aire lliure amb públic a Catalunya
  • Un nen es renta les mans amb gel hidroalcohòlic abans d'entrar al primer espectacle a l'aire lliure amb públic presencial a Catalunya des del confinament, al Camp de Futbol de Corbins
  • Una família entra al primer espectacle a l'aire lliure amb públic presencial a Catalunya des del confinament, al Camp de Futbol de Corbins

La companyia de teatre familiar Festuc Teatre ha representat aquest dijous al migdia el seu espectacle 'La Mongetera Màgica' al camp de futbol de Corbins (Segrià). Es tracta del primer espectacle a l'aire lliure amb públic presencial a Catalunya des de l'inici del confinament. La companyia ha organitzat juntament amb l'ajuntament del municipi, aquesta iniciativa destinada als veïns empadronats, amb motiu de la Festa Major de Sta. Quitèria. L'espectacle ha estat possible perquè la regió sanitària de Lleida, de què depèn Corbins, va entrar aquest dilluns en la Fase 1 de desconfinament, en què estan permesos els espectacles a l'aire lliure amb un màxim de 400 persones de públic, assegudes, i a dos metres de distància.
L'espectacle d'aquest dijous s'ha fet al camp de futbol perquè els organitzadors han considerat que és l'espai municipal que millor garanteix la seguretat. L'escenari s'ha situat al centre per poder controlar els accessos i evitar aglomeracions. Les famílies han entrat per torns i a l'accés hi havia gel desinfectant.

Tot i que es permetia una assistència superior, els organitzadors han optat per un aforament màxim de 112 persones. L'accés i la sortida s'ha fet de manera esglaonada. El públic s'ha distribuït en grups familiars i cada unitat familiar estava separada de la resta per dos metres. L'ús de la mascareta ha estat obligatori durant tota la funció.

El codirector de la companyia, Pere Pàmpols, ha recordat que l'espectacle que aquest dijous ofereixen de manera gratuïta fa dos mesos que no el fan perquè les companyies fa dos mesos que no treballen. En aquest sentit, demana a les administracions que pensin en la cultura i els ajudin a retornar a l'activitat.

Pàmpols ha afegit que van apostar amb l'ajuntament de fer l'espectacle amb públic i en directe i crear així un precedent. Amb aquesta proposta, ambdós entitats volen encoratjar a seguir l'exemple, apostant "més que mai" pel públic familiar. Els codirector de Festuc Teatre, Pere Pàmpols, destaca que el públic, sobretot el familiar, després de tant de temps tancat necessita tornar a veure propostes artístiques reals, en directe, com abans de la covid-19, "doncs la cultura també cura", assegura.

L'alcalde de Corbins, Jordi Verdú, ha reconegut que han organitzat l'espectacle en temps rècord perquè es va decidir quan es va confirmar que entraven en fase 1. Van considerar que era una "gran oportunitat" per fer una festa major diferent i per treure la "por" a la gent a sortir de casa a fer activitats "amb seguretat".

La funció es podrà veure en línia a les sis de la tarda d'aquest divendres per a tots aquells que no hi hagin pogut assistir presencialment. La decisió s'ha pres perquè ningú quedi exclòs per les restriccions sanitàries, tot i que la companyia destaca que "el teatre online sempre serà un complement i mai un substitutiu".

La gira que Festuc Teatre tenia enguany programada a Catalunya i a la resta de l'Estat s'ha aturat, sobretot les funcions escolars, i tal sols un 30% dels espectacles s'han pogut reprogramar entre la tardor d'enguany i el 2021. Es tracta d'una vuitantena d'actuacions anul·lades que suposen una manca d'ingressos d'uns 120.000 euros.

Passa el mateix amb la resta de companyies. La gerent de l'Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics, Abigail Ballester, ha explicat que el confinament ha suposat que 66 companyies catalanes de teatre familiar, hagin perdut més de mil funcions i més d'un milió d'euros, perquè s'han cancel·lat actuacions des de l'abril fins a l'agost, com a mínim.

Durant el confinament, Festuc Teatre ha engegat accions com ara difondre en línia i gratuïtament l'espectacle en gira 'Adeu Peter Pan' i la producció del vídeo difós a xarxes de la llegenda de Sant Jordi amb els infants de Corbins confinats com a titellaires i narradors.

La companyia de titelles i actors, radicada a Corbins, va ser fundada a Lleida el 2003. Amb el darrer espectacle, 'Adeu Peter Pan', la companyia ha fet més 250 actuacions i ha guanyat premis com el Feten 2019 de Gijón a la millor proposta escènica, el Millor espectacle infantil al festival de Ciudad Rodrigo, i ha estat candidat a Premios Max.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta