Corbins posa en funcionament el mòdul d’aïllament Covid-19 pels treballadors de la fruita

REDACCIÓ
20-05-2021
  • Corbins posa en funcionament el mòdul d’aïllament Covid-19 pels treballadors de la fruita
    Peu de foto: 
    Corbins posa en funcionament el mòdul d’aïllament Covid-19 pels treballadors de la fruita

L’Ajuntament de Corbins ha posat en funcionament el mòdul d’aïllament per aquells treballadors de la collita que siguin sospitosos de contagi de la covid-19. L’allotjament està situat al camp annex del parc del Riu i té capacitat per 2 persones. A més, compta amb tots els equipaments necessaris per l’estada. Pel regidor d’agricultura, Jordi Camats, aquest mòdul suposa “un pas més per garantir una campanya de collita amb plena seguretat, gràcies també al compromís dels empresaris agraris, pagesos i els mateixos treballadors, per aplicar les mesures de seguretat en l’entorn de treball”. En aquest sentit, ha remarcat que enguany es du a terme la comissió de seguiment de la covid19, “l’òrgan que aposta per les sinergies entre administracions i Salut per fer front a possibles brots i informar a la ciutadania”.

Camats ha assenyalat que per aquesta campanya les previsions de collita són inferiors a les de 2020 per l’afectació de les gelades. Així, calcula que l’arribada de temporers serà d’aproximadament un 25% menys respecte el 2020. En paral·lel a la posada en marxa del mòdul, la Sala Coliseum de la Vila ha acollit els cribratges inicials massius als treballadors del camp, en una jornada on al Segrià han començat a vacunarse a les persones vinculades a empreses fruiteres del territori.

En el cas del cribratge de Corbins, hi han participat una vintena de persones mitjançant les automostres. Segons ha indicat l’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, des de Salut han informat que es preveu finalitzar aquesta setmana la fase inicial de cribratges que s'efectuarà durant tota la campanya de la fruita en empreses agràries lleidatanes. D’altra banda, Verdú s’ha mostrat satisfet per les vacunacions que s’han realitzat aquest dimecres a les poblacions del Baix Segre i confia que “tots els municipis vinculats al sector agrícola puguem rebre el vaccí per als productors i treballadors de la campanya de la fruita”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta