Creen un protocol perquè la ciutadania de Lleida pugui plantar flors i plantes als escocells

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
06-03-2024
Actualitzat: 06-03-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Creen un protocol perquè la ciutadania de Lleida pugui plantar flors i plantes als escocells
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, presenta un nou protocol en col·laboració amb l'entitat Escocells Lleida per gestionar la plantació i sembra de plantes als escocells dels arbres urbans, amb l'objectiu de fomentar la biodiversitat i naturalització de la ciutat.

Larrosa defineix el protocol com "una guia completa que ofereix procediments detallats per preparar el sòl, sembrar llavors, gestionar l'aigua i mantenir els escocells". Ja està actiu un tràmit online perquè ciutadans i entitats interessades sol·licitin l'autorització per cuidar d'un escocell, assumint la responsabilitat del seu manteniment.

L'entitat Escocells Lleida, representada per Sergi Cardona, expressa el seu entusiasme per la iniciativa i la confiança que el protocol donarà vida a la ciutat. Aquesta entitat ja ha contribuït a la naturalització de 22 escocells d'arbres a Lleida.

El protocol, que integra les directrius del Pla director de l'Arbrat de Lleida, establirà la gestió d'escocells en dos àmbits: la naturalització amb flora autòctona i l'enjardinament impulsat per la participació ciutadana amb plantes aromàtiques i decoratives.

Les sol·licituds seran revisades pels tècnics per seleccionar els escocells adequats, considerant la seguretat, la mobilitat dels vianants i altres criteris. Es proporciona un llistat de plantes recomanables que resisteixin les condicions climàtiques de Lleida i es detallen els procediments per a la preparació del sòl, plantació, reg i manteniment.

Amb aquest protocol, Lleida aspira a convertir-se en un referent en naturalització urbana i sostenibilitat.

Comparteix

També t'interessarà