Crespín demana a Renfe que l'AVE 'low cost' faci parada a Lleida

LLEIDACOM / Sònia Cascón / ACN
16-12-2019
 • Crespín demana a Renfe que l'AVE 'low cost' faci parada a Lleida
  Peu de foto: 
  Sònia Cascón
 • Crespín demana a Renfe que l'AVE 'low cost' faci parada a Lleida
 • Crespín demana a Renfe que l'AVE 'low cost' faci parada a Lleida
  Peu de foto: 
  Sònia Cascón

El subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Crepín, ha reclamat a la direcció de Renfe que el nou AVE 'low cost' que posarà en marxa la companyia pari a la capital del Segrià així com que hi hagi un increment dels serveis ferroviaris d'alta velocitat a Lleida, amb més connexions amb Madrid i Barcelona.. Així ho ha explicat aquest dilluns durant el tradicional esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació.

Pel que fa a aquest nou AVE barat que Renfe preveu posar en marxa a la primavera, Crespín ha indicat que la companyia encara està definint el servei i quines parades efectuarà durant el trajecte, entre les quals ha demanat que hi hagi Lleida. Tot i això, ha reconegut que "perquè l'alta velocitat ho pugui ser efectivament ha de generar un volum de parades normal que permeti al tren adquirir una velocitat que el faci ser un AVE" però "això no vol dir que no hagi de parar a Lleida", ha assenyalat José Crespín. 

D'altra banda, el subdelegat preveu que l'expedició de certificacions des de Lleida per exportar fruita es multiplicaran per quatre amb el Brexit, mentre les de productes ramaders es duplicaran. En aquest sentit, Crexpín ha assenyalat que "la Subdelegació del govern està preparada per incrementar el personal i dotar l'estructura de la unitat de certificació de certificacions de sanitat animal per fer-hi front". 

El subdelegat Jose Crespín,  ha posat en valor que en els seus primers sis mesos de funcionament la Unitat de certificació d'exportacions de sanitat animal ubicada a la Subdelegació del govern de l'Estat a Lleida ha tramitat uns 300 certificats a una cinquantena d'empreses lleidatanes i de la Franja per poder exportar partides de carn de boví i vedells vius, pollets, carn de porcí, alfals deshidratats, i menjar per a mascotes, entre altres productes. 

En l'àmbit polític, Crespín ha defensat la necessitat que s'acabi materialitzant la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern de l'Estat, per tal de formar un executiu i començar a treballar en els pressupostos de l'Estat que aportin "eines i solucions per millorar la vida dels ciutadans". Després de dues eleccions estatals i de la sentència del procés, José Crespín ha defensat que "un dels deures que el 2019 ha deixat pel 2020 és el de l'enteniment i el diàleg i el de d'avançar i deixar enrere la confrontació" i "el de ser útils a la ciutadania, generar noves oportunitats i fer possible la justícia social per erradicar les desigualtats". 

Durant aquest 2019, el subdelegat del govern espanyol a Lleida, que ha expressat la seva predisposició per continuar al capdavant de la Subdelegació del govern espanyol a Lleida, ha participat en un miler d'actes, com ara trobades, reunions, entre molts altres. També ha destacat que des del juliol del 2018, quan va prendre possessió del càrrec, ha visitat 140 municipis, un 60% del total de la demarcació, cosa a la qual ha dedicat el 15% del temps de l'activitat com a subdelegat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta