Creu Roja alerta que la crisi no cessa

SEGREcom
Publicat: 
02-08-2016
Actualitzat: 02-08-2016 10:51
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Creu Roja alerta que la crisi no cessa

"Per a Creu Roja, el 2015 ha sigut un any molt dur. Pensàvem que el 2014 havíem tocat sostre, però no. L’economia no ha millorat i els ciutadans no perceben aquesta millora de la qual es parla." Així va alertar ahir Dolors Curià, presidenta de Creu Roja Lleida, sobre la situació que continuen vivint milers de lleidatans. Ho va fer durant la presentació de la memòria de la institució, que reflecteix un augment de més d’un 7% en el nombre de persones ateses per l’entitat a la província l’any passat, fins a arribar a 35.165 (el 56% dones), gairebé tres mil més que el 2014. I els projectes de lluita contra la pobresa van tornar a ser una prioritat per a Creu Roja Lleida, que l’any passat va poder triplicar la partida destinada a ajuts per pagar l’habitatge i despeses de subministraments. De fet, les persones que les van rebre es van disparar un 424%, fins a les 1.342. "Fins ara moltes persones tiraven de família i amics, però la pobresa s’ha cronificat i ja no poden continuar depenent de l’entorn", va explicar Curià. També van augmentar, en aquest cas un 66%, el nombre de beques de menjador, fins a arribar a les 118. "Cada any reforcem els projectes de pobresa per donar un respir a les famílies", va destacar Mireia Garra, coordinadora provincial de l’entitat. Així, el 2015 van entregar 149 targetes de prepagament per acudir al supermercat; 222 equips d’alimentació infantil, i 109 ajuts sanitaris.

Un altre dels indicadors que la crisi continua és que també es va incrementar, en gairebé un 23%, el nombre de persones ateses en programes d’ocupació (1.499). "No és positiu atendre més persones que busquen feina. A més, cada vegada és més difícil que entrin al mercat laboral", va assegurar Curià. De fet, la taxa d’inserció de l’entitat es va reduir l’any passat en dos punts.

Pel que fa al perfil de les persones ateses, augmenta el nombre d’autòctons, de famílies monoparentals i de dones. "Abans hi havia més homes, però ara són elles les que agafen el rol de tirar endavant les famílies", va concloure Curià.

Comparteix

També t'interessarà