Creu Roja evita deu maltractaments a gent d'edat avançada a Lleida

redacció
15-06-2017
  • Creu Roja evita deu maltractaments a gent d'edat avançada a Lleida

Creu Roja ha atès a Lleida deu persones de més de 65 anys que havien patit o estaven en risc de patir situacions d’abusos, negligència i maltractaments, dins d’un programa posat en marxa aquest any per promoure el bon tracte a les persones d’edat avançada. En el conjunt de l’Estat són més de 500 les persones que han hagut de ser ateses per aquesta problemàtica. A més, el voluntariat de l’entitat a Lleida ha transmès consells de seguretat i prevenció a més de dos-centes persones mitjançant una campanya telefònica.

L’organització va fer balanç aquest dimecres de la seua activitat en aquest camp, que consideren prioritari, coincidint amb el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament en la Vellesa. S’estima que entre el 4 i el 6% de la gent gran de tot el món ha patit alguna situació d’abús o maltractament. Creu Roja Lleida va atendre durant l’any passat a través dels diferents programes que gestiona un total de 21.600 persones de més de 65 anys.

L’entitat va destacar ahir que totes les accions es duen a terme a partir del treball en xarxa amb altres agents socials i amb els Mossos i situant la persona afectada al centre de l’actuació mitjançant accions d’informació, suport, capacitació i sensibilització. A més, Creu Roja va celebrar la setmana passada una jornada a nivell estatal per sensibilitzar sobre aquesta qüestió.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta