Creu Roja reparteix més de 1.700 joguines a infants vulnerables de Lleida

ACN
Publicat: 
11-01-2022
Actualitzat: 11-01-2022 12:19
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Creu Roja reparteix més de 1.700 joguines a infants vulnerables de Lleida

Creu Roja Joventut ha repartit 1.748 joguines a 1.681 infants que es troben en situació de risc de vulnerabilitat a la demarcació de Lleida en el marc de la campanya 'Els seus drets en joc'. Un any més, l'entitat ha dut a terme aquesta la iniciativa que té com a objectius distribuir joguines noves, cooperatives, no bèl·liques ni sexistes, i promoure el dret al joc a tota la infància. La 29a edició d'aquesta campanya ha comptat amb les donacions de ciutadans i empreses, així com dels 73 voluntaris de les onze assemblees locals i comarcals que l'entitat té a les comarques de lleidatanes i que han estat els encarregats de recollir i distribuir les joguines entre infants de famílies vulnerables.

Sota el lema 'Els seus drets en joc', la 29a edició de la campanya de Creu Roja va arrencar el 20 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància. Es van habilitar diferents punts de recollida de joguines arreu de la demarcació de Lleida, així com a la resta del país, on s'han recollit les donacions. D'altra banda, des de l'entitat també han fomentat la col·laboració a través d'aportacions econòmiques i, com a novetat, s'han organitzat activitats on la ciutadania i empreses han participat de forma activa en activitats logístiques de la campanya de joguines.

La campanya de joguines s'emmarca en el projecte 'La joguina educativa', que Creu Roja Joventut porta a terme durant tot l'any per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i el dret dels infants a jugar.

La pandèmia perpetua i agreuja la situació de les famílies més vulnerables

Creu Roja assenyala que les conseqüències de la pandèmia han perpetuat i agreujat la situació de les famílies més vulnerables. Per això, des de Creu Roja treballen per garantir el dret al joc i l'accés de tots els infants i joves a joguines noves, no bèl·liques, no sexistes i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu. I, és que l'entitat remarca que el joc és un element "essencial" per garantir el desenvolupament integral dels infants i joves. "Aquest afavoreix no tan sols el desenvolupament intel·lectual i motriu de l'infant sinó que esdevé un eix de socialització fonamental en les diferents etapes del creixement", afirma l'entitat.

Davant el risc d'aïllament social que pot acompanyar els infants en situació de vulnerabilitat, l'organització aposta pel dret al joc com una eina de contenció i reversió d'aquesta situació que afecta la infància en risc. També destaca la importància del joc cooperatiu per promoure el treball en equip, l'ajuda mútua, la cooperació i les habilitats socials.

Comparteix

També t'interessarà