Crida de les entitats socials per sumar voluntaris

P. RODELLAR
05-12-2020
  • Crida de les entitats socials per sumar voluntaris
  • Crida de les entitats socials per sumar voluntaris

La tasca dels voluntaris és essencial per al bon desenvolupament del treball i les activitats que porten a terme les entitats, sobretot les de caràcter social, més encara en una època de crisi sanitària com l’actual. És per això que, en el marc del Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra avui, nombroses entitats lleidatanes fan una crida per continuar sumant voluntaris. És el cas, per exemple, dels centres de Sant Joan de Déu Terres de Lleida, que actualment compten amb vuitanta col·laboradors. “El voluntari forma part del nostre ADN. Atenem diferents col·lectius vulnerables com són persones amb trastorns mentals o amb discapacitat intel·lectual i la seua tasca d’acompanyament i cura és fonamental. Ara amb la pandèmia ens estem adaptant a les noves circumstàncies i necessitem més col·laboradors”, va explicar la coordinadora de voluntariat de l’entitat, Núria Farré.

Per la seua part, Blanca Lamolla, una jove de divuit anys que fa al voltant d’un mes que forma part de l’equip de voluntaris del Sant Joan de Déu, té molt clar que “ajudar els que no han tingut tanta sort com tu i aportar el meu gra de sorra a la societat” és el més positiu de la seua tasca.

Així mateix, Lamolla també va afirmar que fer un voluntariat “t’obre els ulls” i et permet veure “realitats que sembla que la societat oculti o desconegui, com és en aquest cas el tema de la salut mental. De fet, quan dic que estic aquí de voluntària molta gent no coneix ni el centre ni el que fa i això és molt trist”.

Creu Roja compta amb més de 1.000 cooperants

Creu Roja Lleida compta amb més de 1.000 persones voluntàries a tota la demarcació, gairebé un 60 per cent de les quals són dones. Així mateix, des de l’inici de la pandèmia i a causa que molts dels col·laboradors de l’entitat formen part de grups de risc, han fet tasques de voluntariat un total de 303 persones, 156 de nova incorporació. Des del març han atès més de 47.000 persones.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta