Crisi de solidaritat a Lleida

M.CABELLO
13-11-2019
  • Crisi de solidaritat a Lleida

El Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida torna a posar a prova aquest any la solidaritat dels lleidatans amb el Gran Recapte que, a una setmana de celebrar l’onzena edició, encara necessita mil voluntaris. Així ho va assegurar ahir el nou president de la fundació, Antoni Fo, en substitució de Joan Ramon Saura −ahora vicepresident del Banc dels Aliments−. Durant la presentació de la col·lecta d’aliments, Fo va cridar a la participació ciutadana per assolir els 2.100 voluntaris necessaris per cobrir els més de dos-cents punts de recollida que s’instal·laran els dies 22 i 23 de novembre a tota la província.

“Cada vegada és més difícil que les persones responguin a les campanyes solidàries”, va lamentar en aquest sentit el president, que al seu torn va recalcar que “els lleidatans som solidaris per naturalesa i tenim l’esperança d’assolir el personal necessari, però ens preocupa que a dia d’avui només haguem cobert el cinquanta per cent de les places”.

En aquesta línia es va expressar també el director del Banc dels Aliments de Lleida, Oriol Berenguer, que es va mostrar preocupat perquè “en els onze anys que fa que estem organitzat el Gran Recapte mai havíem tingut un nivell tan baix de voluntaris a falta d’una setmana”. I és que “per ara només s’han registrat grups d’universitaris i entitats socials locals que ajudaran a classificar els aliments al pavelló 4 dels Camps Elisis, però només s’han inscrit vint particulars i en necessitem més de mil”, va explicar Berenguer. L’objectiu és assolir els 300.000 quilos de menjar de primera necessitat que es van aconseguir recaptar l’any passat, principalment llet, oli i llaunes de conserves.

Quant als 23.500 lleidatans que es beneficien cada trimestre dels recursos del Banc dels Aliments, Saura es va lamentar que “la precarietat s’està cronificant i això es reflecteix molt en la qualitat de vida de les persones”. Així mateix, el vicepresident de la fundació va destacar que “la pobresa s’està transmetent de generació en generació i condemna aquelles famílies que la pateixen a l’exclusió social”.

A finals d’octubre, només 9.631 persones s’havien registrat com a voluntàries, la qual cosa representa un 34 per cent de les 28.200 que es requereixen a tot el territori. En aquest sentit, la taxa de pobresa a Catalunya se situa actualment en un 21,3 per cent del total de la població i, segons expliquen des dels Bancs de Aliments, la iniciativa “s’ha convertit en un dels moviments ciutadans d’acció social més importants”.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?