Cristóbal - Volda (Noruega): "Els destins rurals o la muntanya són una opció clara per a escapar de les platges plenes de gent"

REDACCIÓ | Laura Gómez
01-09-2020
  • Cristóbal. Lleidatà arreu del món (Volda)

Tens plans per aquests dies de vacances?

Les meves vacances ja han acabat realment. Però he tingut l'oportunitat de poder anar a veure a la meva núvia a Itàlia i fer un viatge per la muntanya uns dies.

Has hagut de canviar o cancel·lar alguna reserva, algun pla amb amics/parella per la situació de rebrots?

Sí, sobretot els plans amb la meva parella es van complicar moltíssim després del confinament perimetral de Lleida. Gràcies a Déu vaig poder trobar uns bitllets d'avió una vegada es va acabar el confinament i vaig poder viatjar a veure-la després de sis mesos. Amb els meus amics la situació és diferent, però sent honest he quedat molt menys amb ells que en estius passats.

Penses que les vacances es poden planejar igualment seguint les mesures de seguretat, malgrat tota la situació?

És complex. Tal com es feia abans és pràcticament impossible. El millor és improvisar una mica i no reservar moltes coses, perquè al final si es complica el tema és millor tenir tot lligat per a tornar de pressa i comprant o reservant tot a l'últim minut. Una vegada en destí ja li correspon a cadascun ser responsable i seguir les mesures de seguretat, o fins i tot ser més estricte que les mateixes mesures en alguns llocs.

Quins creus que són els destins més idonis per aquestes vacances?

Els destins rurals o la muntanya són una opció clara per a escapar de les platges plenes de gent. Viatjar a l'exterior per plaer és complicat, encara que es pot fer, però per a mi la millor opció és viatjar amb cotxe i a destins menys turístics i lluny de grans nuclis urbans.

Els teus plans -professionals i personals- han canviat dels últims tres mesos fins ara?

No gaire, ja que haig de seguir els meus estudis a Noruega. De fet, haig de tornar ara i tots els projectes que tenia més a futur de moment no es veuen afectats de sobre manera. Em preocupa una mica la meva tesi, ja que és un projecte en el qual necessitaré viatjar per Espanya, però ara mateix no es poden fer molts plans a llarg termini sent honestos.

Ara mateix, quins són els teus projectes?

No gaire, ja que haig de seguir els meus estudis a Noruega. De fet, haig de tornar ara a la fi d'agost i tots els projectes que tenia més a futur de moment no es veuen afectats de sobre manera. Em preocupa una mica la meva tesi, ja que és un projecte en el qual necessitaré viatjar per Espanya, però ara mateix no es poden fer molts plans a llarg termini sent honestos.

Els teus plans -a futur o d'immediats- inclouen algun element que et faci sentir prop de casa (Lleida)?

No realment. Encara que la meva família i amics estan a Lleida, tristament no veig el meu futur lligat a aquesta ciutat per una simple qüestió d'oportunitats, encara que no descarto res al futur.

Els teus projectes els has plantejat prop del territori lleidatà o amb un caire més internacional?

Els meus plans no han canviat molt, ja que les mateixes circumstàncies m'obliguen a haver de tornar fora i fins i tot pensar en el meu futur fora de Lleida. Ara tinc més precaució i intent veure diverses opcions, però el que tinc clar és que amb cada cosa que passa veig que estic més fora que dins de Lleida i els meus projectes apunten més cap a l'estranger que a quedar-se aquí.

Has tornat a Lleida o encara continues fora?

He tornat al maig per a passar l'estiu a casa amb la meva família i estar una mica més acompanyat, encara que toqués tancar-se a casa, ja que allí en Volda (el poble on visc a Noruega) cada vegada anava quedant menys gent.

Et quedaràs per les nostres terres lleidatanes o tornaràs a marxar?

Torno a marxar a Volda per a seguir amb el meu màster, però cap a finals de novembre tornaré a Lleida per a començar la meva tesi i estaria gairebé segur per aquí fins a l'estiu del pròxim any, si és que res canvia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta