Curs d'autodefensa femenina a Riner

REDACCIÓ
Publicat: 
18-02-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Curs d'autodefensa femenina a Riner

Un total de 20 persones, entre nenes i dones, han participat en el Taller d’Autodefensa Femenina organitzat per l’Ajuntament de Riner (el Solsonès) amb la finalitat d’aportar a les participants recursos bàsics per fer front a agressions. El curs ha estat impartit per un equip d’experts en arts marcials encapçalat pel mestre Jorge Monteagudo, director de TaeKwondo Solsona.

Segons Maria Pilar Barons, regidora d'Ensenyament, Benestar social, Participació ciutadana, Igualtat, la iniciativa -la primera d’aquest tipus que es fa al municipi- “té l’objectiu d’aportar a les participants nocions bàsiques per si en un moment donat necessiten recórrer a l’autodefensa femenina”. Barons qualifica la experiència de “molt positiva”, ja que les assistents “han sortit del curs amb més seguretat de cara a afrontar situacions d’aquest tipus”.

El curset ha aportat a les inscrites consells i coneixements pràctics per evitar agressions. Segons Monteagudo, el taller ha treballat diversos àmbits, “des d’entendre la psicologia de la persona potencialment agressiva per saber si l’amenaça es real a aplicar tècniques defensives, com donar cops o evitar subjeccions, relacionades amb l’art marcial anomenat hapkido”. “Recursos que es basen en aprofitar la força de l’adversari per desfer-se del mateix”, ha afegit l’expert.

El taller ha comptat amb la participació molt diversa, des de nenes de 8 anys a dones de 50, i ha tingut lloc al Local Social de Freixinet en dues sessions de dues hores cadascuna.

Comparteix

També t'interessarà