Cursos d’alfabetització en català per a persones nouvingudes al Segrià

REDACCIÓ
23-09-2021
  • Cursos d’alfabetització en català per a persones nouvingudes al Segrià

La tornada a l’escola comença també per aquelles persones nouvingudes que volen inscriure’s en els cursos d’alfabetització en català que organitza el Consell Comarcal del Segrià, que ja s’han posat en marxa. Els cursos ja s’han començat a impartir a Almacelles, Corbins i La Portella i a finals se setembre començaran a Alcarràs, Aitona, Soses i Seròs. Comptant, a més, que també es reprenen els cursos a Alfarràs, Sunyer i Vilanova de Segrià que es van aturar durant l'estiu, en total, des de l’Àrea de Ciutadania i Immigració s’han planificat aquest any cursos en una desena de municipis del Segrià.

El tret de sortida dels cursos es va dur a terme aquest dimarts al vespre a la biblioteca de Corbins, i va comptar amb l’assistència del vicepresident del Consell Comarcal del Segrià i cap de l’àrea de Serveis Socials, Toni Bosch; i del regidor d’Educació de l'Ajuntament, Èric Berga.

Bosch va destacar que "els cursos d'alfabetització permeten aprendre la llengua catalana a les persones nouvingudes però també esdevenen una eina fonamental en l'aprenentatge cultural i social del país d'acollida i faciliten la cohesió als municipis".

Les classes són de català de nivell 0 i són gratuïtes. Els cursos tenen una durada de 90 hores, són presencials i formen part del projecte ‘Lletres per a tothom’, cofinançats amb fons europeus, i estan inclosos en el programa de servei de primera acollida per a persones nouvingudes. En total s’ofereixen 200 places i encara hi ha matrícules obertes en alguns municipis.

Com l’any passat, i com a conseqüència de la pandèmia, el projecte està limitat a un màxim d’entre 15 i 20 persones per classe depenent de l'espai i en tot moment s’aplica el protocol anti-Covid, amb mesures de prevenció com ara l’ús de la mascareta i de gel hidroalcohòlic i distància de seguretat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta