Daniel Gabarró obrirà la jornada pedagògica 'Ni faves ni badboys'

REDACCIÓ
23-01-2020
  • Daniel Gabarró obrirà la jornada pedagògica de 'Sense Embuts', dedicada a ajudar a infants i joves a construir una identitat més enllà de la pressió social

'Sense embuts' organitza el dissabte 25 de gener, al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL), la cinquena trobada pedagògica. De 8.45 a 14.00 hores tindrà lloc la jornadaNi faves ni badboys: com ajudar a infants i joves a construir una identitat positiva més enllà de la pressió social. El formador i conferenciant, Daniel Gabarró, impartirà la conferència ‘Noies i nois crítics i lliures: trencant els límits de gènere invisibles’, per evidenciar alguns límits invisibles que lliguen l’alumnat des del gènere, les relacions i l’amor romàntic.

A les 11.45 hores tindran lloc els 5 tallers simultanis, en què les persones inscrites es dividiran. A l’espai 1 s’oferirà el taller ‘Què fem des dels centres educatius?’, conduït per la tècnica docent de l'Àrea de Serveis Educatius i Formació Permanent dels Serveis Territorials del Departament d'Educació a Lleida i referent de Coeducació dels Serveis Territorials, M. José Peroy, i la formació de coeducació i gènere del programa Coeduca’t del Departament d’Educació, Marta Serra.

A l’espai 2 tindrà lloc el taller ‘Violències 2.0’ per identificar les violències sexuals que pateixen les persones, i sobretot els adolescents i joves, a les xarxes. La treballadora social i promotora d'igualtat de gènere, actualment coordinadora de l'associació Lika i treballadora social a l'Associació Antisida de Lleida, Maria Alloza, conduirà el taller.

La forma d’educar és LGTfòba, però...’ és el nom del taller de l’espai 3. L’objectiu d’aquest taller és poder fer una revisió crítica de la mirada cisheterocentrada des de la qual s'acostuma a treballar en l'àmbit de l'educació formal. L’espai estarà conduït per l’educador social i membre de l’Associació Colors de Ponent, Nasi Portet.

L’espai 4 és un taller de reflexió sobre la importància del llenguatge en la comunicació a l’aula i per aprendre estratègies per a utilitzar un llenguatge inclusiu i respectuós amb la diversitat. ‘Conyàs o collonut: aquesta és la qüestió’ és el títol del taller conduït per la gestora en gènere i igualtat del Centre d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera, Cristina Rodríguez, i la tècnica en gènere mateix centre, Yolanda Bardina.

Espais segurs i de bon tracte en l’àmbit educatiu’ és el títol del taller 5 on es construiran espais segurs i de bon tracte per lluitar de manera efectiva contra qualsevol forma de relació abusiva i, de manera molt especial, contra les violències masclistes. L’objectiu d’aquest taller és compartir idees, conceptes i experiències, per facilitar eines per millorar els entorns educatius a la comunitat educativa. La cap de la Unitat Tècnica de Polítiques d’Igualtat i coordinadora del Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Lleida, Sílvia Pueras, conduirà el taller.

Al voltant de les 13.30 hores tindrà lloc la cloenda. 'Sense embuts' és un espai per a joves d’entre 12 i 22 anys on poder compartir entre les seves preocupacions. Un espai lliure, segur, confidencial i gratuït amb l’objectiu d’aprendre a ser més feliç.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?