David Zuazola porta 'La ciutat de les llums' al Museu de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
02-05-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • David Zuazola porta 'La ciutat de les llums' al Museu de Lleida
    Peu de foto: 
    Museu de Lleida
  • David Zuazola porta 'La ciutat de les llums' al Museu de Lleida
    Peu de foto: 
    Museu de Lleida

"La ciutat de les llums" és una instal·lació-espectacle creada per l'artista hispano-xilè David Zuazola, coproduïda pel Museu de Lleida i el Centre de Titelles en el marc de la 35a Fira de Titelles de Lleida. Aquest projecte té com a objectiu principal unificar la visió de la ciutat per part dels seus habitants, i es presenta tant com a espectacle teatral com a mostra escenogràfica autònoma.

Aquesta serà la primera vegada que "La ciutat de les llums" s'exhibeix a Catalunya i també la primera ocasió en què es mostrarà en un museu. Més de 600 persones han participat directament en aquest projecte, que ja s'ha presentat amb èxit en altres ciutats com Varsòvia, Sarajevo, Chuncheon, Incheon, Timisoara, Tolosa, Guadalajara i Kragujevac.

El procés de creació d'aquesta instal·lació-espectacle ha durat diversos mesos i ha implicat la col·laboració entre el Museu de Lleida i el Centre de Titelles. David Zuazola va entrevistar inicialment un grup de persones locals per recollir les seves visions sobre Lleida, i a partir d'aquestes converses va elaborar un guió amb diverses escenes que serveixen com a base de l'espectacle i la instal·lació.

"La ciutat de les llums" presenta 14 escenes que destaquen aspectes rellevants de Lleida, com ara la boira, l'Horta, la contaminació, les Basses d'Alpicat, esdeveniments històrics com l'11 de desembre de 2017 al Museu de Lleida, i llocs emblemàtics com el Palau de Vidre, entre altres temàtiques. La música ha estat a càrrec de l'Escola L'Intèrpret de Lleida, mentre que la construcció de l'escenografia ha comptat amb la participació de diverses institucions i centenars d'alumnes de primària de diferents escoles de la ciutat.

"La ciutat de les llums" es podrà visitar al Museu de Lleida del 2 al 19 de maig. L'obertura oficial ha tingut lloc avui, en el marc de la Fira de Titelles, i les representacions es duran a terme els dies 3, 4 i 5 de maig. Després d'això, fins al 19 de maig, es combinaran les representacions per a la campanya escolar amb l'exposició del projecte com a mostra. Durant les representacions, no es podrà visitar la instal·lació. La clausura de "La ciutat de les llums" a Lleida tindrà lloc el 19 de maig.

Comparteix

També t'interessarà