De cap contra el càncer infantil

M. CABELLO
Publicat: 
20-12-2019
Actualitzat: 20-12-2019 9:39
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • De cap contra el càncer infantil

La delegació lleidatana d’Afanoc, l’associació que atén els nens amb càncer i les seues famílies, va donar ahir el tret de sortida de la setena edició del Posa’t la Gorra, la campanya de sensibilització més important de l’entitat i que culminarà el proper dia 16 de febrer amb una gran festa a la Seu Vella. L’Aula Hospitalària Antoni Cambrodí de l’Arnau de Vilanova de Lleida va acollir la presentació de la iniciativa solidària, amb la qual es distribuiran prop de 5.000 gorres dissenyades per la firma Pepe Jeans en més d’un centenar punts de venda de tota la província.

Segons va explicar la responsable de Comunicació d’Afanoc a Lleida, Rebeca Ríos, l’objectiu del Posa’t la Gorra és donar a conèixer la realitat dels nens i adolescents que viuen amb càncer, així com recaptar diners per poder garantir la continuïtat dels serveis que l’entitat ofereix de manera gratuïta a aquestes famílies. En aquest sentit, Ríos també va destacar la importància de La Casa dels Xuklis, “un recurs temporal per als petits” que han de desplaçar-se a Barcelona per poder rebre tractament als hospitals Sant Joan de Déu o la Vall d’Hebron.

L’acte, que va comptar amb la participació de diferents representants de la Paeria, la Diputació de Lleida, l’Institut Català de la Salut i de l’hospital lleidatà, va culminar amb un espectacle del mag Òscar de la Torre, que va fer les delícies d’alumnes de l’institut Guindàvols i l’escola Camps Elisis. Des que la delegació d’Afanoc a Lleida es va impulsar fa sis anys, han atès més d’un centenar de famílies. A Catalunya, cada any es detecten 250 nous casos de càncer infantil.

Comparteix

També t'interessarà