Debat públic per al Palau de Vidre quan hi ha tres projectes pendents

SANTI COSTA DOMINGO
02-02-2019
  • Debat públic per al Palau de Vidre quan hi ha tres projectes pendents

L’alcalde Fèlix Larrosa va anunciar ahir l’organització d’una sèrie de tallers i debats ciutadans per decidir què fer amb el Palau de Vidre dels Camps Elisis. Aquesta actuació, emmarcada dins de la segona edició del projecte Espais singulars, arriba quan encara no s’han materialitzat les actuacions elegides a la primera edició d’aquesta iniciativa, que consistia a reformar les places Josep Prenafeta, davant de l’Auditori Enric Granados, i la plaça de la Panera, malgrat que la Paeria havia anunciat que les obres començarien al llarg del passat any. Un altre procés participatiu que té el resultat pendent i que no té aparences de poder executar-se és el que va decidir que el xalet dels Camps Elisis, tancat des de fa dos anys, acollís un restaurant i actes lúdics.

Respecte als tallers participatius sobre el Palau de Vidre, Larrosa va assenyalar que “ha arribat el moment de parlar obertament sobre el futur d’aquest espai i del paper que ha de tenir aquest emplaçament en els futurs Camps Elisis i el complex de la Fira de Lleida”. En aquest sentit, l’alcalde no es va pronunciar ni a favor ni en contra d’enderrocar l’espai o de rehabilitar-lo, matisant que “això l’haurà de decidir la ciutadania”, encara que va reconèixer que l’equipament “ha complert amb escreix la seua funció d’espai firal i de pavelló al servei de la ciutadania des que es va construir el 1965”.

Per la seua banda, el president del Col·legi d’Arquitectes de Lleida, Víctor Pérez-Pallarès, va assenyalar que els tallers se celebraran els dissabtes 9 i 16 de febrer a partir de les 11.00 hores.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?