Debut poètic de Meritxell Gené i la nova aposta d'Albert Villaró, novetats per Sant Jordi

J.B.
04-04-2018
  • Debut poètic de Meritxell Gené i la nova aposta d'Albert Villaró, novetats per Sant Jordi

Entre les moltes novetats literàries amb segell lleidatà per a aquest pròxim Sant Jordi destaquen la nova aposta de tot un veterà de la novel·la, Albert Villaró, i el debut poètic de la cantautora Meritxell Gené.

Albert Villaró (Seu d’Urgell, 1964) va viatjar fa quatre anys amb Els ambaixadors a una Catalunya alternativa convertida en república després del fracàs de l’alzamiento del 1936. Ara, amb El sindicat de l’oblit (Columna) reprèn el personatge de mossèn Farràs en una aventura a la Catalunya republicana del 1975 amb flashbacks a la del 1936, quan l’operació Siscló va acabar amb la vida de Franco. Villaró aclareix: “No és una continuació, però em quedava un fil penjant que m’ha portat a escriure aquesta nova història”. Revela que la va escriure fa gairebé dos anys, amb la qual cosa no s’ha contaminat de l’actual procés polític a Catalunya, que “resulta més apassionant que una novel·la, ja que té tots els elements, personatges i canvis de rumb d’un gran relat de ficció”.

Per la seua part, completament allunyada de la ficció, Meritxell Gené (Lleida, 1986) aparca per un moment la música i debuta en poesia amb Després dels esbarzers (Pagès Editors). “Aquest llibre és el fruit d’un procés de maduració molt llarg, de la necessitat vital de trobar el meu so poètic, de descobrir en el meu interior una persona que ni jo mateixa sabia que existia”, explica l’autora. Inclou poemes dirigits a la mare, que va morir quan ella era una nena. En aquest sentit, assegura que “aquesta aventura literària és com un dol amb les absències de la meua vida que, gràcies a convertir-les en poesia i cantar-les, es tornen presències i em fan més forta”.

Comparteix

També t'interessarà