UP demana actuacions per reduir la població de fauna salvatge a la plana de Lleida

ACN
Publicat: 
27-10-2022
Actualitzat: 27-10-2022 10:47
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • UP demana actuacions per reduir la població de fauna salvatge a la plana de Lleida
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

Unió de Pagesos ha reclamat al Departament d'Acció Climàtica activar, quan sigui necessari, l'emergència cinegètica a les zones a la plana de Lleida on hi hagi problemes de plagues, a causa de la important població de conills, senglars i cabirols i dels "greus problemes" que ocasiona als conreus. L'organització agrària ha demanat al director dels serveis territorials d'Acció Climàtica a Lleida, Ferran de Noguera, que la conselleria faciliti les actuacions per fer front als danys i que les societats de caçadors tinguin capacitat per traslladar el màxim de caçadors voluntaris a una determinada zona quan calgui. UP demana actuar com més aviat millor "per evitar que els animals es reprodueixin a final d'any i augmenti encara més la població".

En la reunió, Unió de Pagesos també ha tornat a demanar que es faci efectiu tot el pressupost previst amb les propostes acordades a la Taula del conill per fer front als danys a les comarques de la plana de Lleida, arran de la proposta de la directora general d'Ecosistemes Forestals, Anna Sanitjas.
 
L'organització agrària considera que, mentre no estigui aprovada una nova Llei de caça que "ofereixi solucions eficients als problemes actuals", cal "trobar solucions urgents entre tots els agents implicats per fer baixar la densitat de les poblacions de fauna salvatge". En aquest sentit, a més de l'Administració, també apel·la als responsables de les àrees privades de caça perquè demanin ajuda al Departament i als agents rurals en els casos que sigui necessari.
 
Unió de Pagesos assenyala que, a més dels "greus danys" que provoquen conills i senglars a l'agricultura de les comarques de de Lleida, "la pagesia té cada vegada més perjudicis per l'acció dels cabirols, que afecta vinyes, ametllers i arbres joves". Així mateix, recorda que "el pla pilot que es va dur a terme al Priorat va permetre incrementar els períodes hàbils de caça, que van aconseguir augmentar el nombre de captures d'aquests animals".

Comparteix

També t'interessarà