Demanen que portin mascareta també les persones amb patologies respiratòries

AGÈNCIES
25-08-2020
  • Demanen que portin mascareta també les persones amb patologies respiratòries

La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica recomana a tota la població en general l’ús de mascaretes homologades per prevenir la Covid-19, també a les persones que tinguin malalties respiratòries i els nens, inclosos els que tinguin aquestes patologies. Les excepcions només poden ser per a aquells ciutadans que tinguin alguna discapacitat, trastorn del comportament, malaltia mental o problema de salut que faci incompatible utilitzar-la, la qual cosa ha estat regulada des de l’acabament de l’estat d’alarma per totes les comunitats autònomes.

Segons va assenyalar l’entitat, les persones amb malalties respiratòries només poden estar-ne exemptes en el cas que portar-les els produeixi alguna dificultat respiratòria a la pràctica diària. En aquests casos, els pneumòlegs insisteixen que aquestes persones no vagin a llocs que es considerin de risc. Adverteixen que els pacients amb malalties respiratòries componen un grup de risc important de desenvolupar formes de la Covid greus.

Així mateix, consideren que les fake news i creences sobre les mascaretes i les seues conseqüències negatives per a la salut respiratòria són falses i no hi ha estudis científics que ho demostrin.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?