Demanen que s'inclogui a Guillem Viladot com a personalitat objecte de commemoració

REDACCIÓ / Laura Gómez
11-01-2022
  • Demanen que s'inclogui a Guillem Viladot com a personalitat objecte de commemoració

L'Ajuntament d'Agramunt lluita per preservar la memòria històrica i cultural del municipi, a més d'expressar la voluntat per commemorar a un dels seus personatges insígnia del municipi, el Guillem Viladot, i que enguany se celebra el centenari del seu naixement.

El passat 21 de desembre de 2021 es va fer públic l'acord de Govern de la Generalitat de Catalunya que determinava quins havien de ser els esdeveniments i les personalitats objecte de commemoració oficial el pròxim any 2022, entre les quals el centenari del naixement de Guillem Viladot no hi constava, tot i haver-se fet des de l'Ajuntament d'Agramunt i la Fundació Guillem Viladot totes les gestions, tràmits i reunions corresponents per a formular-ne la petició.

Arran d'això ha sorgit la Plataforma de suport al centenari Viladot que, a través d'un manifest, reivindica la figura de Guillem Viladot i, alhora, demana que la Generalitat reconsideri la inclusió de Viladot en el conjunt de commemoracions oficials del govern per la importància de la seva trajectòria creativa i, alhora, per ser una figura cabdal de les terres de Ponent.

Per la seva banda, el Departament de Cultura de la Generalitat ha fet arribar a l'Ajuntament i ha fet públic una nota de premsa on explicita en què consistirà la seva col·laboració durant el centenari. Des de l'Ajuntament d'Agramunt demanen una "implicació veritable" i que no només constin col·laboracions com a subvencions, les quals són necessàries per a la supervivència de Lo Pardal, una entitat que lluita per preservar la memòria de l'escriptor.

Des de l'ens municipal lamenten la falta d'implicació per part d'alguns sectors de la Generalitat de Catalunya i afirmen que malgrat la situació d'exclusió, l'Espai Lo Pardal i la Regidoria de Cultura, lluiten per continuar preparant la celebració del centenari de Guillem Viladot.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta