Denunciat per fer sobrevolar el seu dron a prop de l'aeroport d'Alguaire

REDACCIÓ
30-08-2019
  • Denunciat per fer sobrevolar el seu dron a prop de l'aeroport d'Alguaire

Agents de la Guàrdia Civil d'Alcarràs van denunciar el passat dilluns l'operador d'un dron que sobrevolava una zona propera a l'aeroport de Lleida-Alguaire i que ni tant sols comptava amb llicències ni autoritzacions de l'aparell. Es tracta d'un jove de 20 anys, veí de Torrefarrera i de nacionalitat espanyola, que pilotava l'aeronau sense llicència ni autorització donat que el van muntar ell mateix amb peces adquirides per internet.

Els fets es remunten a les 21:00 hores del vespre d'aquest dilluns 26 d'agost, quan la patrulla policial circulava pels voltants del Polígon Industrial de Torrefarrera i van observar com l'aeronau s'enlairava a gran altura, emetia rajos de llum i realitzava maniobres a gran velocitat. Donada la proximitat respecte l'Aeroport de Lleida-Alguaire, els agents decideixen reconèixer la zona a fi de localitzar al pilot, al qual van trobar portant les ulleres de pilotatge i una emissora de radiocontrol minuts després de l'aterratge de l'aparell.

Davant d’aquesta situació, la Guàrdia Civil el va sancionar per cometre una infracció del reial decret que regula la utilització civil de les aeronaus pilotades per control remot al fer un ús amb finalitat recreativa, esportiva o lúdica en espai aeri controlat. Una infracció considerada lleu que comporta una sanció d’entre 60 i 45.000 euros. Els agents també van comunicar els fets a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria.

Després d’aquest cas, la Guàrdia Civil va recordar ahir que les operacions de drons destinades exclusivament a activitats esportives, recreatives, de competició i exhibició, així com les activitats lúdiques pròpies d’aeronaus de joguina, no poden portar-se a terme en un espai aeri controlat, tret de si es compta amb els permisos oportuns. Tampoc es pot fer en zones reservades, prohibides o restringides a la navegació aèria, així com sobre determinades instal·lacions. La llei de Seguretat Àeria estableix sancions que es poden aplicar per no complir la normativa que, en cas de considerar-se greus, podrien arribar fins als 225.000 euros en suposats casos amb finalitats recreatives, i els 4,5 milions per a les empreses. Fa unes setmanes, els Mossos d’Esquadra van investigar denúncies de ciutadans que havien vist sobrevolar un dron en diversos punts de Lleida ciutat, encara que finalment no es va poder localitzar el responsable.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta