Denunciat per fer volar un dron a prop de l'aeroport d'Alguaire

REDACCIÓ
16-02-2020
  • Denunciat per fer volar un dron prop de l'aeroport d'Alguaire

Els Mossos d'Esquadra han denunciat administrativament al propietari d'un dron per dues infraccions a la Llei de Seguretat Aèria. Els fets es remunten al 2 de febrer quan una mossa d'esquadra fora de servei, que circulava per l'autovia A-14 en direcció nord, va observar un dron a la vertical de la via, a uns 15 metres d'altura. Cal destacar que aquest punt es troba aproximadament a 1,5 quilòmetres de l'aeroport d'Alguaire.

Tot seguit, la mateixa mossa va veure un vehicle aturat al voral. El conductor va reconèixer que el l’aparell era d'un amic seu i que ara s'adreçarien fins el vehicle. Al lloc va arribar una patrulla policial i, poca estona després, van arribar caminant dos homes, un dels quals va manifestar que operava el dron però que l'havia perdut. La dotació policial va inspeccionar la zona propera fins que, amagats sota unes herbes, van localitzar un dron, amb un pes de 430 grams, i el seu comandament, valorat tot en més de 800 €.

Davant aquests fets els mossos van denunciar administrativament el propietari, un home de 34 anys i veí de Roda de Berà, per volar en un espai aeri controlat, a menys de 8 quilòmetres d'un aeroport i per volar estàticament en la vertical d'una autovia. La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA) de la Divisió de Transport de Mossos derivarà les diligències a l'Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA), per tal que incoïn l'expedient administratiu.

Per la seua banda, professionals del món dels drons van reclamar ahir flexibilitzar la normativa de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) que regula l’espai aeri perquè aquest no sigui una limitació per al sector.

Van denunciar que la legislació vigent posa “pals a les rodes” ja que la tecnologia “avança molt més ràpid” del que fan les lleis. Així ho van fer constar durant la cinquena edició de la Mollerussa Drone Party, a la qual també va assistir el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que també es va mostrar a favor de flexibilitzar la normativa i la va qualificar de “massa restrictiva”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next