Denunciats tres fotògrafs sense autorització en una zona de cant de gall fer al Pallars Jussà

14-05-2015
  • Denunciats tres fotògrafs sense autorització en una zona de cant de gall fer al Pallars Jussà

Els Agents Rurals han sorprès en els últims dies tres fotògrafs sense autorització a dins d’un cantador de gall fer al Pallars Jussà. El primer fotògraf es va enxampar la matinada del 3 de maig i els altres dos, que anaven plegats, la matinada d’aquest dissabte.

Els fotògrafs estaven dins d’una tenda de camuflatge enmig el mateix  cantador i es van poder sorprendre  mentre  els agents efectuaven un servei especial de vigilància a la zona.

Entre finals d’abril i primers de juny, els galls fers inicien el procés reproductiu. Aquest procés es manifesta fent que els galls mascles s’ajuntin en els anomenats “cantadors” i s’exhibeixin i es barallin entre ells perquè les femelles puguin triar el mascle més dominant perquè les cobreixi. Aquest  és el moment en què aquesta espècie és més vulnerable.

Actualment les poblacions d’aquesta espècie estan en regressió a tot Europa i concretament a la Península Ibèrica, on hi ha llocs en què està en greu perill d’extinció.

L’any passat, els Agents Rurals del Pallars Jussà van trobar indicis que hi havia hagut presència de gent en alguns cantadors i es va programar la vigilància específica d'aquests espais durant la temporada següent, amb el resultat d’aquest fotògraf interceptat.

A més de les denúncies, els agents van comissar les tendes, les  lones de camuflatge, els trípodes i  càmeres amb teleobjectius.

La Llei 42/2007 penalitza a l'article 76.1 lletra o) la pertorbació, mort, captura o retenció intencionada d’espècies d’aus en les èpoques de reproducció i cria.

A Catalunya es pot accedir als cantadors amb una autorització especial que en l’actualitat únicament s’expedeix per a estudis científics, tret de la Val d’Aran i del Solsonès, on s’expedeixen un nombre molt limitat d’autoritzacions guiades per a fotografia de natura, seguint un estricte protocol tècnic i sota supervisió d’un guia autoritzat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?