Denuncien aglomeracions als vestíbuls de l'Arnau i el Santa Maria

REDACCIÓ/M.M.C.
08-11-2020
  • Denuncien aglomeracions als vestíbuls de l'Arnau i el Santa Maria

La Marea Blanca de Ponent i Pirineus denuncia que cada dia els accessos a l’Arnau de Vilanova i l’hospital Santa Maria registren aglomeracions, situació que “contravé les mesures de protecció contra l’epidèmia i facilita el risc de contagi”. El col·lectiu afirma que s’afegeix al “malestar” d’usuaris i representants dels treballadors dels dos centres sanitaris on diàriament es produeixen aglomeracions al vestíbul d’entrada a conseqüència de la confluència de pacients, acompanyants i treballadors.

Apunta que la situació pot empitjorar quan faci més fred, ja que ara hi ha acompanyants que s’esperen a l’exterior. També asseguren que en alguns CAP es produeixen llargues cues a la intempèrie, com en el de Balàfia-Pardinyes (encara que disposa d’una petita carpa) i denuncia esperes superiors a una hora. Per aquest motiu, reclama a Salut que habiliti accés o espais d’espera en previsió de la baixada de temperatures.

D’altra banda, l’Arnau continua detectant casos de Covid-19 entre els seus professionals, tal com va confirmar ahir la gerència de l’ICS a Lleida, que va assenyalar que “hi ha positius cada dia a causa de la transmissió comunitària tan elevada”. Fa uns dies es van detectar positius en una desena de professionals que treballen per al servei de Traumatologia, segons ha pogut saber aquest diari. Els pacients ingressats d’aquest servei es troben habitualment a la quarta planta de l’hospital, encara que amb la Covid poden haver-ne en altres unitats. Pel que sembla, es va detectar que un pacient ingressat tenia febre, malgrat que inicialment tenia una PCR negativa. A tots els malalts que ingressen se’ls fa una prova PCR i es desconeix si en aquest cas o bé va donar negatiu, però estava covant el virus, o es va encomanar per algun visitant. Seria a partir d’aquest cas que es podrien haver infectat la resta de sanitaris. Fa uns dies també hi va haver positius de personal que treballa per a l’àrea de Pneumologia.

Precisament, l’Arnau de Vilanova i el Santa Maria han augmentat els controls d’entrada per evitar contagis dels acompanyants. Només es permet l’accés d’un i preferiblement sempre el mateix per a pacients que es trobin al final de la vida, dependents, obstètriques i menors. Hi ha vigilants que controlen les visites i personal de les unitats d’hospitalització.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta