Denuncien les males condicions de l'hotel on la Paeria reallotja les famílies amb emergència habitacional

REDACCIÓ
27-04-2018
  • Denuncien les males condicions de l'hotel on la Paeria reallotja les famílies amb emergència habitacional
    Peu de foto: 
    Alguns dels espais de l'hotel que han fotografiat les famílies.

El col·lectiu Mariola en Moviment ha denunciat aquest divendres la precarietat de condicions en què es troben allotjades una trentena de famílies a través de l'ajuntament de Lleida a l'hotel Sansi Park. A través de diferents fotografies que han fet públiques, mostren com la cuina a la que tenen dret és un fogó portàtil, la brutícia d'alguns espais i també que els extintors estan encadenats i han sobrepassat la data de caducitat. A més, denuncien que hi ha insectes a les habitacions, on viuen les famílies. "Estem vivint en habitacions dobles una mitja de 4 persones. Aquestes habitacions tenen humitats i estan infestades de cucaratxes i de paràsits. Tenim un espai de cuina format per 3 fogons elèctrics, 3 rentadores i una pica. Dels 3 fogons, 2 no funcionen. Una de les rentadores ha estat desconnectada i la propietària marca uns horaris d’ús molt estrictes. No hi ha sistemes d’evacuació de fums, ni de ventilació i els extintors estan precintats amb cadenes i la seva revisió ha caducat des fa 1 any", asseguren en el prec que el col·lectiu ha fet arribar aquest divendres al ple de la Paeria. I és que han demanat intervenir d'urgència a la sessió, però s'ha denegat la seva petició. En total, són més de 90 persones que l'ajuntament va ubicar temporalment a l'hotel, com a mesura d'emergència, tot i que algunes famílies asseguren que porten allà mesos.

Dimecres al vespre, unes quantes persones es van queixar que els propietaris de l'hotel no els deixaven accedir a la cuina ni a la rentadora i han explicat que, després de parlar amb la regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones, cinc d'aquestes famílies hauran de marxar. Segons el col·lectiu, des de la regidoria els han convidat a que busquin un hostal que pagarà l'ajuntament.

Els membres de Mariola en Moviment critiquen precisament que la Paeria està pagant pel reallotjament d'emergència d'aquests famílies al voltant de 15.000€ al mes, ja que el cost per cada habitació oscil·la entre els 500 i els 700€. Argumenten que per aquest preu, l'ajuntament podria trobar pisos al mercat per poder ubicar les famílies que necessiten un habitatge. I és que una part de les persones que s'allotgen en aquest hotel són les que van haver de marxar de l'edifici situat al número 63 de Passeig de Ronda a principis de mes a instàncies d'un informe de la Paeria per a que el propietari tanqués l'immoble al no complir les condicions de salubritat. Algunes de les famílies afectades asseguren que les condicions eren millors que les que han trobat a l'hotel on la Paeria els ha reallotjat mentre troben una solució al seu problema d'habitatge.

Les famílies afectades reclamen a l'ajuntament que destini els diners amb què paga l'hotel a llogar pisos temporalment per a situacions d'emergència i també que exigeixi a la propietat de l'hotel les condicions de salubritat i higiene. En els propers dies, no descarten mobilitzacions per exigir a l'ajuntament que els faciliti allotjament en "condicions dignes".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next