⏯️ Denuncien talls d'aigua a la Mariola en plena crisi per la covid-19

REDACCIÓ
13-05-2020
  • Arxiu barri Mariola

Mariola En Moviment denuncia que la companyia d’Aigües Lleida, del grup Aqualia, "talla sistemàticament el subministre d’aigua potable a famílies en situació d’habitatge precari". La Didina és un d'aquests casos, la qual, segons explica l'entitat, porta 3 mesos sense aigua potable en ple confinament i ha sol·licitat reiteradament suport als serveis socials de la Paeria per a que negociïn amb Aqualia un conveni que permeti instal·lar comptadors socials d’aigua.

Els serveis socials responen que estan preparant un conveni amb la companyia, "però que Aqualia es nega a negociar res". Apunten que altres ajuntaments com el de Barcelona han signat convenis per instal·lar-hi un comptador social d’aigua. "Si la família té ingressos suficients, assumeix el pagament del consum d’aigua, en el cas de que estigui en situació de Pobresa energètica, s’acull a la Llei 24/2015 i és tractada com les altres famílies en situació precària". Des de la Mariola denuncien que la companyia Aqualia "té un llarg historial d’incompliment dels drets bàsics de les famílies precàries de Lleida", tot apuntant que "hi ha al menys 20 famílies al barri que no tenen aigua potable".

En aquests sentit, consideren injust el fet que en els últims mesos la companyia hagi denunciat als jutjats "a més de 30 famílies" acollides a la Llei de Pobresa energètica, per a exigir-los el pagament dels deutes generats. Consideren que "aquestes coaccions judicials representen un clar incompliment de la Llei de Pobresa Energètica que protegeix a les famílies del pagament dels deutes contrets amb la companyia". Apunten també a la "poca sensibilitat social d’una companyia amb beneficis milionaris a qui no l’importa tallar l’aigua en ple període d’emergència per la crisi de la COVID 19".

Per aquestes raons, l'entitat demana a la Paeria de Lleida "forçar Aqualia a sentar-se a la taula i negociar un conveni" per tal que les famílies en situació precària d’habitatge "tinguin dret a tenir aigua sense haver-la de punxar". Exigeixen que es posin els recursos necessaris des del consistori per a tancar un acord, que es tracti la situació de la Didina com un "cas d’urgència" i que s'acceleri la instal·lació d’un comptador social. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?