Denuncien un dèficit de professionals d’infermeria

REDACCIÓ
23-10-2018
  • Denuncien un dèficit de professionals d’infermeria

El sindicat d’infermeria Satse calcula que Catalunya necessita 22.960 professionals per aconseguir la mitjana europea per 1.000 habitants, que a Catalunya és de només 3,84 (a Espanya és de 5,30) mentre que la mitjana europea és de 8,8. Així, estima que són necessaris un 50% més dels 43.111 actuals, va afirmar el secretari d’Acció Sindical de Satse Catalunya, David Carbajales.

L’estudi Anàlisi de la situació dels infermers i infermeres als centres sanitaris de Catalunya assenyala que un professional té a càrrec fins a 18,3 pacients en una planta d’hospital, mentre que la “ràtio segura” és de 6-8. Va detallar que seria necessari augmentar la dotació en 18.831 infermeres addicionals per a hospitals, mentre que les 4.129 restants serien per a atenció primària. Una portaveu de Satse a Lleida no va poder precisar quin nombre de professionals es requereixen a la província, però va subratllar que "tant en personal d’infermeria, com en metge i auxiliars, estem molt infradotats". “Sobretot l’atenció primària de zones rurals està totalment abandonada”, va apuntar, i va dir que, en general, el personal es veu obligat a “fer moltes hores i no es cobreixen baixes ni vacances, i tampoc en l’atenció hospitalària”. S

atse va impulsar una Iniciativa Legislativa Popular perquè el Congrés debati una iniciativa per garantir per llei un màxim de pacients per professional.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta